Zakelijke portretfotografie in verlaten fabriek te Bornem

The Product Architects duo portret

Voor een portretsessie met Joeri en Hederik van The Product Architects hadden we het idee om verlaten industrie als setting te gebruiken, meer bepaald Interescaut te Bornem. Dat idee ontstond na de eerste verkennende gesprekken die we hadden. In die gesprekken bespreken we de uitstraling, setting, en het doel van de foto’s.

Het doel van de foto’s was simpel: In hun marketing en communicatie hadden ze beide nieuwe foto’s nodig. De vorige foto’s waren nog voor het ontstaan van The Product Architects gemaakt en waren dus niet meer echt representatief voor wie ze zijn.

Joeri en Hederik wilden graag een industriële setting voor de fotoshoot. Dus ging ik op zoek naar plaatsen waar we die setting konden vinden. De haven van Antwerpen is natuurlijk het meest voor de hand liggend, maar daar zijn heel wat beperkingen qua fotografie.

Uiteindelijk kwam ik uit op de site van Interescaut. Een oude steenkoolcentrale aan de Schelde in Bornem. De perfecte locatie voor onze fotoshoot.

De portretfoto’s in Interescaut te Bornem

We begonnen onze portretsessie in de grote hal. Een gigantische ruimte waar je events kan organiseren. Dankzij de brede en hoge ramen hadden we meer dan voldoende licht. Zelfs met het tegenvallend weer dat we die dag hadden.

Ik maakte aparte portretten van beide mannen en vervolgens ook duo portretten.

Na de grote hal was het tijd voor de kelder. Via een grote trap geraakten we beneden. Op enkele plaatsen konden we toffe portretten maken, maar helaas was veel van de ruimte te donker (zoals we wel hadden verwacht).

Na nog enkele portretten op de trap, gingen we weer naar boven. Aan de inkom van de grote zaal waren er nog andere toffe trappen die we gebruikten in enkele foto’s.

Vervolgens reden we van Bornem nog eventjes naar de Schorre in Boom. Daar maakten we kort nog enkele foto’s. Op die manier creëerden we een ruime selectie aan settings voor de portretten.

Frédéric, wij vinden het geweldig om met jou samen te werken. Onze creatieve manieren van werken zijn gelijkaardig en je weet heel goed hoe onze bedrijfscultuur te vertalen in fotografie. Vanaf onze eerste gesprekken wisten we dat jij de fotograaf bent waar we naar op zoek waren. Je doet veel meer dan gewoon foto’s nemen. Daar houden we van!

Joeri Van Cauteren

Hoe een portretsessie loopt

Wil je graag weten hoe zo’n portretsessie loopt? Lees dan zeker verder!

Het start allemaal met een videocall. Daarin bespreken we wie jij bent, wat je graag wil uitstralen, en wat je met de foto’s wil bereiken.

Aan de hand van verschillende vragen, leren we elkaar kennen. Vervolgens kan ik aan de slag gaan met al die informatie. Ik zoek leuke locaties die bij jou zullen passen, zoek foto’s op met interessante poses en scenario’s. Zo maak ik een moodboard dat jou een idee geeft van de visie die we zullen uitvoeren.

In het tweede videogesprek bespreken we al die details. We bekijken welke locaties we daadwerkelijk gaan bezoeken, hoe de foto’s er uit zullen zien, en natuurlijk wanneer de portretfoto’s gemaakt zullen worden.

Tijdens de videocall leg ik je ook uit hoe je je best voorbereid voor de shoot: welke kleding je best wel of niet aandoet, wat je kan doen op vlak van make-up, en hoe je fris en vol zelfvertrouwen op de foto kan staan.

Vervolgens doen we natuurlijk de portretsessie. Deze duurt meestal zo’n uurtje, maar kan soms kosteloos uitlopen. De shoot kan op locatie in heel Vlaanderen.

Na de shoot ga ik aan de slag met het selecteren van de beste 10 tot 15 beelden. Deze worden bewerkt om zo een optimaal resultaat te behalen. Vervolgens ontvang je die beelden in een web resolutie en de volledige resolutie. Zo kan je ze zowel online als offline gebruiken.

Interesse om ook een portretsessie te boeken? Stuur me dan snel een mailtje op frederic@fredography.be

Meer artikels lezen:

One thought on “Zakelijke portretfotografie in verlaten fabriek te Bornem”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *