Zakelijke portretfoto’s in Antwerpen aan het MAS

Portretfotografie in Antwerpen

Voor Aeneas Media en Cement maakte ik rondom het MAS een portretreeks van Rudi Roijakkers. Constructeur van de Koningin Elisabethzaal en het MAS. Die deed een interview bij Cement Magazine over zijn carriere als constructeur.

Met het MAS als backdrop en rode draad, ging ik met Rudi Roijakkers op stap rondom het MAS in Antwerpen. Het doel was 3-4 portretfoto’s te maken. Daarvoor hadden we zo’n uurtje de tijd op een prachtige vrijdag ochtend.

Het zonnige weer maakte dat het een prachtige dag ging worden. Helaas is fel en hard zonlicht niet ideaal voor een portretfoto. Maar deadlines zijn er om gehaald te worden en drukke agenda’s om gerespecteerd te worden.

We gingen aan de slag met de portretfoto’s. Vooraf had ik al wat onderzoek gedaan naar het type shots dat ik wou nemen. Samen met mijn kennis van het gebouw en de dokken errond, was het dus een vrij simpele opgave.

Om de zon een beetje te counteren, liet ik mijnheer Roijakkers regelmatig poseren in de schaduw van enkele bomen. Tussendoor deden we een aangename babbel over het MAS en zijn werk in het gebouw.

Op elke portretfoto is het MAS te zien. Soms volledig, soms als kader, en soms als vlakke achtergrond. Het was voor mij een toffe oefening om met 2 factoren steeds nieuwe composities te maken.

Daarvoor wisselde ik regelmatig van hoek, liepen we volledig rondom het gebouw en de dokken, en maakte ik ook gebruik van verschillende lenzen.

Na zo’n 45 minuten hadden we de shots die we nodig hadden ingeblikt. Die avond bewerkte ik de foto’s nog even na in Lightroom en Photoshop om ze vervolgens naar de redactie van Aeneas Media te sturen.

Het resultaat is een reeks van zo’n 15 foto’s. Waaruit een uiteindelijke selectie van 6 foto’s is gemaakt. Zo konden personen die verantwoordeljk zijn voor de opmaak tussen voldoende mogelijkheden kiezen.

De resultaten en de foto’s in het magazine zie je hieronder.

Meer artikels lezen:

One thought on “Zakelijke portretfoto’s in Antwerpen aan het MAS”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *