Workshop smartphonefotografie

Maak sterke foto’s met je smartphone

Fotograferen met je smartphone, da’s snel en gemakkelijk. Maar hoe zorg je nu voor foto’s van goede kwaliteit? En kan je zo’n smartphonefoto ook bewerken nadien – zodat-ie er nóg beter uitziet? In deze nieuwe workshop smartphonefotografie leer je tips en tricks die je onmiddellijk in de praktijk kan omzetten.

Iets voor jou of je team?

Jij bent social media of marketing manager en je wil graag toffe, snelle en boeiende content creëren. Misschien ben jij zelf verantwoordelijk voor de foto’s op social media en in je campagnes, of stuur je een (klein) team aan? In ieder geval: jullie willen opvallen op alle kanalen. En jij weet maar al te goed dat thumb-stoppingfoto’s daarbij erg belangrijk zijn.

Of jullie zijn een leuke professionele bende en zoeken een fijne teambuildingactiviteit. Want ook in jullie bedrijf is social media niet meer weg te denken. Dus willen jullie er alles uithalen! De workshop smartphone-fotografie zorgt voor een boeiende, leerrijke en vooral plezante sessie en stuurt jullie naar huis met een hoofd – en telefoon – vol leuke ideeën!

En ook voor wie buiten een professionele context leuke foto’s wil leren maken, is deze workshop een aanrader!

Wat leer je?

Op het programma staan allereerst verschillende compositietechnieken. Denk aan de regel van derden, fame-in-frame en symmetrie. Zeggen die termen je helemaal niks? Niet erg! Na deze workshop weet je perfect waarover het gaat én hoe je vanuit andere en opvallende invalshoeken fotografeert.

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten hoe je camera-app werkt. Welke instellingen kan je zelf aanpassen? Wanneer kies je voor HDR of panorama? En wat zijn die ISO-waarden? Ook daarmee gaan we aan de slag!

En oefening baar kunst! Dus krijg je enkele opdrachten, waarmee je individueel aan de slag kan – met mijn hulp.

Zijn je foto’s klaar? Dan onderzoeken we samen hoe je ze best kan bewerken. Welke handige fotobewerkingsapps zijn er? En hoe werken ze? Hoe pas je witbalans, brightness, exposure of vibrance aan? 

Ten slotte: hoe deel je nu die foto’s op social media? En niet onbelangrijk: waar sla je ze op en hoe maak je een back-up?

Deze workshop kan aangepast worden op maat van je team, de sector of bedrijf. Zijn jullie actief in de vastgoedsector? Dan focussen we ons op het fotograferen van huizen en interieur. Retail? Dan bekijken we hoe we kleding, accessoires of andere items kunnen doen opvallen. 

Praktisch

Er zijn verschillende lengtes workshops, afhankelijk van jullie noden. Een uurtje als starter, twee uur voor de gemotiveerden, of drie uur voor zij die er echt in willen vliegen.

Voor teambuildingsessies is er een maximum van 12 deelnemers. Zijn jullie met meer, dan passen we het programma aan.