Het meeste halen uit de headshots van je personeel

Fredography headshot

Om je team een gezicht te geven, heb je foto’s laten maken van iedereen. Zo kan je die foto’s op de teampagina van je website zetten. En als er dan een klant of toekomstige medewerker komt kijken, kan die al direct zien wie er bij jou werkt.

En dat is een geweldig goed idee! Maar wat als ik je vertel dat je nog veel meer uit diezelfde foto’s kan halen?

Waaaat?

Inderdaad, die foto’s kan je op nog allerlei andere plaatsen gebruiken. Zo haal je het meeste uit die pixels!

Op je bedrijfswebsite en blog

portretfoto voor op je bedrijfswebsite en blog
Pieter-Jan van Omnia Vastgoed

Natuurlijk staan de foto’s al op je teampagina. Toch zijn er nog heel wat andere plaatsen om ze tentoon te stellen. Wat dacht je bijvoorbeeld in je blogs? Je kan ze gebruiken als profielfoto in de biografie van de schrijver.

En je kan natuurlijk leuke posts schrijven over je collega’s. Wie ze zijn, wat ze doen, en hoe ze jouw klanten als de beste helpen.

In je e-mails

portretfoto voor in je in je e-mails en communicatie
Gilles van PlantedBox

Je medewerkers sturen waarschijnlijk best wel wat mailtjes naar je klanten. Om ze met raad en daad bij te staan. Voor de klant is het heel aangenaam om een gezicht bij een naam te kunnen plaatsen.

Zo onthouden ze beter met wie ze contact hebben en maakt het hun conversatie ook veel menselijker.

Headshots op je sociale media

Headshots op je sociale media
Jenthe Blockx van Legendary

En je kan nog veel verder gaan. Zet af en toe eens een foto van een medewerker op je social media met wat tekst over wie die persoon is en wat zijn of haar takenpakket is.

Zo help je je HR medewerker met employer branding en je marketeer met content. En voor je social media fans is het leuk om een blik binnen in je bedrijf te krijgen.

Zet ze op ID-badges en business cards

Fredography headshot

Als je een groot bedrijf hebt en dus gebruik maakt van badges om de security te verhogen, kan het interessant zijn die foto’s op de badges te zetten. Zo kan iedereen snel herkennen welke badge van wie is, en heb een extra controle of die badge wel bij de juiste persoon is.

Naar externen toe, is het leuk om de foto op business cards te zetten. Na het maken van een nieuwe connectie, is het goed om een visuele reminder te geven met wie ze gesproken hebben. Zeker na een netwerk event is het handig om die extra associatie te hebben.

Tijd voor headshots van jouw team? Stuur me snel een mailtje via info@fredericpaulussen.be

One thought on “Het meeste halen uit de headshots van je personeel”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *