Waarom je best een professionele event fotograaf kan inhuren

Je leest deze blog waarschijnlijk omdat je moet beslissen of het de moeite is om voor jouw event een fotograaf in te huren. Het antwoord is alvast volmondig ja, maar natuurlijk wil je daar ook wat argumenten bij. 

Let me expain…

Een event fotograaf levert kwaliteitsvolle foto’s op

recurv netwerk event
recurv netwerk event door Fredography

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende voordeel. Je krijgt foto’s die je met trots op je kanalen kan delen. Of het nu intern is of een heuse media campagne. Met een professionele fotograaf krijg je meer dan voldoende bruikbaar materiaal.

Een professioneel fotograaf het de juiste tools

Of het nu een specifieke set lenzen is of een serie flitsers, een fotograaf zal dit vooraf kunnen inschatten en de juiste tools met zich meebrengen. 

Ervaring als een professionele event fotograaf

speech op jouw bedrijfsevent in beeld
De speech op jouw bedrijfsevent in beeld

Elk event is natuurlijk anders. Toch zal een professionele event fotograaf snel situaties inschatten en daar dan ook naar behoren op reageren. Dankzij jarenlange ervaring kan een fotograaf inschatten wat er zal gebeuren en zo dus er voor zorgen dat hij of zij dat op foto hebben.

Shot anticipation

Dit bouwt een beetje verder op het vorige puntje. Als professionele event fotograaf voorspel je de dingen die gaan gebeuren. Wie, wat, en wanneer. En zo kan je dus alvast even een plaatsje zoeken die je een leuke hoek biedt. 

Een fotograaf kent de ins & outs van een event

De sponsors op je event in beeld
De sponsors op je event in beeld

Wie doet wat, en waar zijn ze wanneer. Dat is een hele hoop informatie die voor een leek vaak moeilijk lijkt te volgen. Als fotograaf heb je echter de ervaring om die zaken mee te kunnen volgen. Heeft er een gast dus een vraag? Dan kan de fotograaf die toch al in de juiste richting duwen. 

Een event fotograaf kan focussen op je event vastleggen

Dat lijkt natuurlijk logisch, maar vraag je bijvoorbeeld je marketeer om foto’s te maken. Of een van de collega’s die toevallig een camera heeft. Die kan natuurlijk niet de focus leggen op het event vastleggen. Die heeft nog andere verantwoordelijkheden die nu eenmaal soms moeilijk te combineren zijn.

Een snelle bewerking en oplevering

Een goede fotograaf gaat je de foto’s snel kunnen aanleveren. Dat wil dus zeggen dat hij of zij ook snel een selectie kan maken en deze foto’s vervolgens vlot kan bewerken. Op die manier heb je soms zelfs de dag nadien al de foto’s. Zo kunnen die snel online gaan om je leuke event nog verder te promoten.

Zoek jij nog een professionele event fotograaf? Stuur dan snel een mailtje naar info@fredericpaulussen.be

Meer artikels lezen:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *