Workshop fotografie voor beginners in Antwerpen

Frederic Paulussen - Fotograaf Antwerpen

Fotograferen is een skill die altijd van pas komt. En daarom is een workshop fotografie volgen een geweldig idee! 

Met een basiskennis van fotografie kan je met elke camera of zelfs smartphone aan de slag om foto’s te maken van wat jij graag ziet. 

Of je nu voor je werk enkele beelden wil maken om te gebruiken op social media, foto’s wil maken van je reizen, of de avonturen die je (klein)kinderen ondernemen wil delen met je familie.

Workshop foto’s maken voor zakelijk gebruik

Industrieel fotograaf lassers

Voor je werk is het altijd handig om te delen. Je producten in beeld brengen op Instagram. Of je nieuwe collega te verwelkomen via LinkedIn. Er zijn een heleboel kanalen waar foto’s nu eenmaal beter werken.

Maar hoe kan jij ervoor zorgen dat je beelden er professioneel genoeg uitzien voor je professionele communicatie? Dat bespreken we met veel plezier in de workshop.

We overlopen samen de basics in compositie, licht, en hoe je het beste verschillende situaties aanpakt. Vervolgens doen we enkele praktische oefeningen. Anders zou het natuurlijk geen fotografie workshop zijn.

We bewerken ook de foto’s samen zodat jij jouw favoriete fotobewerkingssapp kan vinden en leren kennen.

Fotografie workshop voor reisfanaten

British museum als smartphone fotografie onderwerp
British museum als smartphone fotografie onderwerp

Op reis wil je natuurlijk de best mogelijke foto’s nemen. Of het nu de lokale gastronomie is die je ontdekt, de prachtige gebouwen tijdens je citytrip, of gewoon je geliefden in verschillende scenario’s.

Met een basiskennis van fotografie kom je thuis met foto’s die je aan familie, vrienden, en Instagram kan tonen.

Samen bespreken we je bestemming en wat je graag zou fotograferen. Zo kunnen we focussen op wat jij graag in beeld wil brengen.

We bekijken hoe je de compositie kan aanpakken, welke tijdstippen het beste zijn voor specifieke onderwerpen, en hoe jij je avonturen het beste in beeld kan brengen.

Wil jij met de tofste vakantiefoto’s thuis komen?

Wat we bespreken tijdens een fotografie workshop voor beginners

bedrijfsfotograaf voor uw producten

Elke workshop wordt op maat gemaakt. De inhoud zal dus steeds aangepast worden aan de deelnemers. Toch zijn er enkele zaken die de basis vormen van elke fotografie workshop.

In het eerste deel bespreken we steeds hoe je een foto het beste kan aanpakken. Dit met verschillende compositie ‘regels’ die je daarbij zullen helpen. We bekijken ook hoe je het licht naar je hand kan zetten en zelfs wat interessante onderwerpen kunnen zijn om te fotograferen.

Vervolgens gaan we iets dieper in de specifieke technieken voor jouw gewenste niche. Die technieken oefenen we vervolgens in een praktisch gedeelte waar we enkele foto’s maken ter oefening.

Met die foto’s gaan we dan ook echt aan de slag. We overlopen de verschillende fotobewerkingsapps en gebruiken deze tijdens de workshop fotografie.

Zo kan je bekijken welke app jou het meeste ligt en wat al die opties eigenlijk echt betekenen.

Als afsluiter bespreken we hoe je de foto’s op sociale media kan delen. Ook hoe je dat doet als er bijvoorbeeld mensen op je foto staan. En als allerbelangrijkste, hoe je zorgt dat je foto’s ten alle tijden veilig bewaard zijn.

Momenteel geen openbare workshops: schrijf je hier in om op de hoogte te blijven!

Meer artikels lezen:

2 thoughts on “Workshop fotografie voor beginners in Antwerpen”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *