Wat kies je als achtergrond voor je profielfoto?

Een simpele vraag die toch wat denkwerk vereist. Maar geen vrees, in dit artikel denk ik alvast met je mee.

De achtergrond van je profielfoto is een handige tool om je foto kracht bij te zetten. Het kan daarnaast ook een praktische functie overnemen.

Een witte achtergrond voor je profielfoto

Het lijkt misschien een beetje saai. Gewoon een effen witte achtergrond. Toch is een goed startpunt. En in verschillende scenario’s is het zelfs de gepaste oplossing.

Een witte achtergrond in je profielfoto laat je bijvoorbeeld toe om makkelijk extra design elementen toe te voegen.

Bij de medewerkers van je bedrijf kan een witte achtergrond zorgen voor een gemakkelijk reproduceerbare uniformiteit. Zo kan je van eventuele nieuwkomers in de toekomst eenzelfde foto maken als de rest van je personeel.

Toch maar geen wit? Wat dacht je van een kleurtje. Je kan kiezen voor pastel tinten tot flashy kleuren. Op die manier kan je opvallen in de grijze massa.

Anderzijds kan het ook voor een kakofonie zorgen. Bij een eventuele herbranding kan dat ook de reden zijn dat je weer een nieuwe foto moet maken.

Maar aangezien je best elk jaar een nieuwe portretfoto laat maken, is dat natuurlijk geen onoverkomelijk probleem.

Je werkplaats als achtergrond voor je profielfoto

Deze werkt vooral als je in een toffe en meestal open omgeving werkt. Denk bijvoorbeeld aan een grote ruimte op je werk waar veel diepte is. In samenwerking met de kleinere scherptediepte die een portetfoto vereist is dit een geweldig leuke oplossing.

Natuurlijk vereist dit wel een toffe locatie. Ook als je het hele team wil fotograferen, kan dit zorgen voor lichte verschillen in de resultaten. Zeker als de verschillende portretten op verschillen momenten worden gemaakt.

Een buitenlocatie als achtergrond voor je profielfoto

Dit is mijn persoonlijke favoriet voor (solo)ondernemers. Een achtergrond weg van het dagelijkse werk. Eentje die meer zegt over jou als ondernemer. Die de kijker helpt je geografische te plaatsen en meer vertelt over wie jij bent als persoon.

Welk type achtergrond voor je profielfoto vind jij het meest interessant?

Meer artikels lezen:

5 thoughts on “Wat kies je als achtergrond voor je profielfoto?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *