Veelgestelde vragen over fotografie die ik wekelijks te horen krijg

Als eventfotograaf gebeurt het regelmatig wel eens dat iemand mij aanspreekt op een event met enkele vragen over fotografie. Dat is altijd een leuk en vriendelijk gesprek. Ik beantwoord dan ook graag de vragen.

Dat is natuurlijk in hoeverre de gebeurtenissen op het event mij toelaten even te babbelen. Gelukkig is dat meestal geen probleem. Als je mij op een event ziet rondwandelen, mag je me dus gerust aanspreken.

Enkele vragen over fotografie die ik hier al voor je kan beantwoorden.

Welke camera moet ik kopen?

Dat is een heel algemene vraag. Vertel me meer over wat je graag zou willen fotograferen. Ben je into fine art landscapes of wil je eerder de leuke momenten met je vrienden vastleggen?

Veel hangt af van je budget en je wensen. Wat ik je kan aanraden is om met zo’n vragen naar een camerawinkel zoals Grobet in Antwerpen te gaan. Zij kennen alles over camera’s en helpen je graag met het vinden van het juiste toestel.

Ik stel mezelf ook vaak de vraag welke camera ik nu moet kopen. Soms koop ik gewoon degene die ik eerder al had.

Heb je ervaring met camera XX?

Als fotograaf wil ik graag elke week een andere camera testen. Helaas is dat nogal een kostelijke activiteit. Daarom focus ik me liever op een beperkt aantal camera’s die ik dan ook door en door ken.

Hierdoor kan ik je foto-opdrachten zonder problemen uitvoeren, maar kan ik deze vraag in de meeste gevallen helaas niet beantwoorden.

Mocht Nikon of een ander merk interesse hebben om mij camera’s te ontlenen, hoor ik dat natuurlijk heel graag!

Wat denk je van smartphone camera’s?

De Krook in Gent als smartphone fotografie onderwerp
De Krook in Gent als smartphone fotografie onderwerp

Dit is waarschijnlijk een van de meest gestelde vragen over fotografie die ik krijg.

Ik denk dat ze geweldig zijn! Voor vele mensen is het een goedkoper alternatief en is het vaak op reis minder sleurwerk. Bij veel mensen die me vragen welke camera te kopen, raad ik dan ook aan wat meer geld in een goede smartphone te investeren.

Ik ben zo’n grote smartphone fotografie fan van dat ik er zelfs workshops over geef!

Kan je leven van je fotografie?

Ja hoor, inmiddels doe ik het zelfs meer dan 5 jaar. Het is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk en ik leer nog regelmatig bij. Toch ben ik er zeker van dat ik met Fredography een lange en mooie toekomst heb.

Doe je dit fulltime?

Yes, dubbel yes. Ik blog ook over reizen en help de gebruikers van mijn foto’s met ze optimaal te benutten op social media. Dit door mee te brainstormen en content te creeëren. Maar in principe doe ik dus fulltime fotografie op events en bij bedrijven.

Ik focus zelfs specifiek op bedrijfsfotografie.

Kan je ook video doen?

Ik ben actief op YouTube en maak regelmatig een videootje op LinkedIn. Toch biedt ik geen video aan als service. Het is een kunst opzich dat je beter door een videograaf laat doen. Mocht je er eentje zoeken, kan ik je altijd in de goede richting wijze. 😉

Heb je hier voor gestudeerd?

In het middelbaar begon ik als 14 jarige in de richting audiovisuelevorming. Dat is de combinatie van video en fotografie. Als resultaat heb ik mijn TSO diploma in fotografie behaald.

Daarna ben ik meer richting de online marketing en communicatie gegaan op de hoge school. Een combinatie van skills die me helpt om de juiste foto’s te maken voor bedrijven.

Fotografeer je ook trouwfeesten?

Jammer genoeg doe ik dat niet. Mijn niche is bedrijfsevents en bedrijfsfotografie. Hoewel er natuurlijk veel overeenkomsten zijn met trouwfotografie, zijn er toch nog meer verschillen. Mocht je een trouwfotograaf zoeken, help ik je graag in de juiste richting.

Foto’s nodig van jouw bedrijf(sevent)? Contacteer me voor een vrijblijvende offerte!

Meer artikels lezen:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *