Selfies of zelfportretten: Wanneer je als fotograaf geen beelden van jezelf hebt

Als fotograaf heb je altijd de camera vast. En meestal sta je er ook nog eens achter. Met als resultaat dat je zelf nooit op de foto’s staat.

Als zelfstandige of freelancer zet je jezelf natuurlijk graag in de kijker op je socials. Als fotograaf doe ik niet anders dan anderen te helpen dat te bereiken. Maar zelf had ik eigenlijk amper beelden van mezelf.

Op mijn socials deelde ik dus alleen foto’s van mijn klanten. Iets wat ik ook ga blijven doen. Maar zelf in beeld komen hier en daar mag dus ook wel.

En dus heb ik mezelf de challenge gegeven: op rustigere momenten tijdens events een zelfportret of selfie maken.

Op de meeste events staan er bijvoorbeeld wel spiegels.

Het is zelfs zo dat ik tot dat idee kwam. Ik was op een event waar de zaal vol spiegels stond. Intern was ik aan het vloeken, want dat maakte het moeilijker om mezelf niet in beeld te hebben.

Dus wat als ik nu eens wel in beeld zou komen? Mezelf op het event fotograferen. Da’s ineens handig voor mijn marketing ook.

En zo ben ik er aan begonnen. Op elke event probeer ik nu ergens mezelf in beeld te brengen. Natuurlijk lukt dat niet altijd. Sommige events zo te fast-paced daarvoor. Of natuurlijk zijn er ook events waar ik mezelf nergens in kan spiegelen. Hoewel een beetje creativiteit daar ook wel bij helpt.

Zo heb ik al reflecterende lampen gebruikt. Ramen die genoeg weerspiegelden. En natuurlijk ook gewone spiegels.

Hieronder deel ik graag enkele van mij favorieten:

One thought on “Selfies of zelfportretten: Wanneer je als fotograaf geen beelden van jezelf hebt”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *