Event fotograaf voor bedrijfsevents

Als event fotograaf zorg ik ervoor dat alle beelden die jij in je marketing en communicatie nodig hebt, gemaakt worden. Sfeerbeelden van je evenement, close-ups van (branded) details, en portretten waar jouw deelnemers op staan.

Event fotografie is een heel specifieke fotografie niche, en dus is het boeken van een evenement fotograaf geen overbodige luxe. Sprekers die plots de interactie aangaan met het publiek, en de spontane momenten tussen deelnemers wil je natuurlijk op foto hebben.

Frédéric is passionate about photography, and he just perfectly delivered every single time I worked with him. (…) Reliable, effective, professional. Highly recommended. 

David Crunelle, Navalorama

Wat mag je dus verwachten van een event fotograaf?

Discreet

Als fotograaf zal ik niet de show stelen, beter zelfs, ik doe mijn uiterste best steeds zo discreet mogelijk te fotograferen. Dit zorgt niet alleen voor een beter event, het heeft ook betere foto’s als resultaat.

Foto’s al tijdens het event publiceren

Indien je dat wenst, is het mogelijk tijdens het event zelf al enkele foto’s aan te leveren. Die kan je dan gebruiken in je live communicatie op Twitter, Facebook, en LinkedIn. Dit bespreek je best wel even vooraf.

Snelle oplevering

Verder kan je me ook vragen de dag nadien al enkele foto’s aan te leveren. Die kan je dan als bedankje rondsturen in de nieuwsbrief naar de deelnemers van je bedrijfsevent.

Frédéric is punctueel en heeft heel wat kennis om op verscheidene plekken te fotograferen. Verder weet hij perfect hoe hij events op een unieke manier moet vastleggen met zijn verschillende lenzen! 

Naomi Wullaert, Codit

Enkele FAQs

Hoe lang duurt het voor ik mijn foto’s krijg?

Het is mogelijk om een 5-tal foto’s al tijdens het event te krijgen en een iets grotere selectie van een 15-tal foto’s de dag nadien. De grote bulk, waarvan het aantal afhangt van je event, krijg je ten laatste 7 dagen na het event.

Toch sneller genieten van de event fotografie?

Wil je toch liever al meer of zelfs alle foto’s de dag nadien. Dan kan dat zeker besproken worden. Laat het wel zeker op voorhand, liefst zelfs al bij de offerte aanvraag weten.

Hoe mag ik de foto’s gebruiken?

Je mag de foto’s vrij publiceren op je website en social media. Ik vraag je vriendelijk om een naamsvermelding bij te foto’s te zetten. Een simpele “Foto door Fredography” is al ruim voldoende.

Hoe worden de foto’s aangeleverd?

Standaard lever ik de foto’s op via een Dropbox-link. Daar kan je de selectie bewerkte foto’s dan bekijken en downloaden. Mocht je liever werken met andere websites, zoals WeTransfer, is dat zeker mogelijk.

Welke resolutie mag ik verwachten?

De foto’s worden in hoge resolutie en raw gemaakt. Dit wil zeggen dat het eindproduct dat je zal ontvangen ongeveer 7300 op 4840 pixels zijn.  Voor je online gebruik zijn deze foto’s veel te groot, en dus lever ik de foto’s ook op in aangepaste resoluties voor social media en je website.

Mocht je een specifieke resolutie wensen, zoals bijvoorbeeld voor Instagram (stories) of andere kanalen, lever ik die met veel plezier en gratis aan.