Kan je een fotograaf inhuren tijdens de COVID-19 pandemie?

Als ondernemer is het soms lastig bij elke stap te weten of je 100% de maatregelen toepast. Daarom is het handig dat dienstverleners, zoals mezelf, die zaken voor jou in de gaten houden. Zo kan jij voor de lens staan en je geen zorgen maken van alle regels. Dat doe ik wel.

Maar al eerst om op de vaag in de titel te antwoorden: Kan je een fotograaf inhuren tijdens de COVID-19 pandemie?

Ja, dat kan zeker!

Hoe ik de maatregelen toepas als fotograaf

Portretfotografie op locatie n Gent

Foto’s maken we natuurlijk terwijl we samen in dezelfde fysieke ruimte staan. De gimmick van videocall portretten is een jaar later alvast passé. Het is dus belangrijk dat jij en ik de maatregelen zo goed mogelijk toepassen.

  • We houden steeds afstand. Minstens 1,5 meter. Gelukkig moet ik vrijwel nooit zo dichtbij komen. Corona of niet.
  • Desinfecteren van de handen en eventuele gebruiksvoorwerpen. In mijn foto rugzak zit altijd een flesje ontsmettingsgel.
  • Mondmasker ten allen tijden op. Toch voor mij. Als jij poseert voor een portret is dat niet nodig. En ook niet praktisch.
  • Verdere maatregelen steeds opvolgen. Afhankelijk van het gewest en verdere maatregelen kan deze lijst nog aangevuld worden. Voor een shoot doe ik altijd extra onderzoek naar de extra maatregelen.

De types fotografie die ik nog kan doen

Niet alle soorten fotografie zijn nog mogelijk. Dat heeft natuurlijk te maken met de maatregelen. Reportages van events zijn bijvoorbeeld niet meer mogelijk. Tenzij het behind the scenes zijn van virtuele events.

Wat er dan nog wel mogelijk is….

Portretfotografie

Portretfotografie kan nog wel. Meestal doe ik dit in open ruimtes. Hoewel private familieportretten niet thuis mag, mag een professioneel portret wel.

Toch opteer ik voor de buitenlucht. Dit zorgt voor een meer ontspannen omgeving om te poseren en zorgt voor minder geknoei met mondmaskertjes. Daarbovenop hebben buitenlocaties meer kans tot spontaniteit. Iets wat je portretfoto ten goede komt.

Verder is voor een portretfoto altijd afstand nodig. De meeste portretfoto’s maak ik met een telelens. Wat ervoor zorgt dat ik voldoende afstand moet nemen. Dit deed ik al voor de pandemie en is vooral vanwege fotografische redenen. Nu komen ze gewoon nog eens extra van pas. 😉

Portretfotografie is vaak ook 1-op-1. Wat wil zeggen dat we nooit een te grote bubbel vormen. Mocht je toch portretfoto’s van verschillende mensen op kantoor willen laten maken, kan dat nog, maar voorzie je best een grote ruimte die je kan verluchten.

Zakelijke reportages

Indien er steeds voldoende afstand kan worden gehouden en er niet te veel personeel aanwezig is, kan een reportage op de werkvloer nog. Zowel op kantoor als in een werkruimte.

Natuurlijk is het wel zo dat je nog steeds het beste van thuis uit werkt. Mocht je graag een reportage laten maken en eventjes wachten, kunnen we al alles voorbereiden. Op die manier kunnen we direct in gang schieten zodra het weer mogelijk is om meer op kantoor te werken.

Productfotografie

Voor productfotografie is zelfs geen fysiek contact nodig. De spullen kan je opsturen via de post of kom ik met veel plezier bij jou ophalen. Mocht je graag de foto’s op jouw locatie laten maken, kan dat ook.

We houden voldoende afstand bij het opstellen en fotografen en zorgen dat alles goed ontsmet wordt.

Klaar om nieuwe foto’s voor jouw bedrijf te laten maken? Dan bespreek ik graag met jou hoe we dat aanpakken: frederic@fredography.be

Meer artikels lezen:

One thought on “Kan je een fotograaf inhuren tijdens de COVID-19 pandemie?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *