Foto challenge: Foto ondersteboven publiceren

Een nieuwe week, een nieuwe uitdaging. Deze keer moest ik de foto die ik maakte ondersteboven publiceren. Op het eerste zicht een simpele taak, maar niet alle foto’s zijn even interessant met die andere oriĆ«ntering.

Mijn eerste idee was om hogere gebouwen en constructies te fotograferen. Maar alleen de toppen en de lucht. Als ik vervolgens de foto’s zou omdraaien kreeg ik een soort stalactieten effect. Leuk in theorie, maar als snel vond ik het een vrij saai idee.

Tijdens het fotograferen van die gebouwen, kwam ik tot bij het Justitiepaleis in Brussel. Je weet wel, dat gebouw dat al zo lang in de stellingen staat ter renovatie, dat ondertussen zelfs de stellingen toe zijn aan renovatie.

Daar heb je niet alleen een uitzicht over de Brusselse binnenstad, maar ook over een meanderende helling. Ik heb nog geen idee waarom, maar het klikte.

Ik zou een vierkante uitsnede maken van de mensen die voorbij de pijl wandelen. En deze foto vervolgens horizontaal en verticaal spiegelen. Dit zodat de pijl van links naar rechts (leesrichting) zou zijn.

En het idee werkte. Hoewel ik er verschillende mensen heb gefotografeerd, heb ik uiteindelijk deze twee resultaten. De positie van de personen op locatie was goed en ze hadden de juiste lichaamshouding. Klik, klik. Challenge completed!

Ontdek ook de andere challenges:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *