Waarom ik steeds videocall met mijn portretklanten

Wie mij al heeft ingehuurd voor een foto-opdracht weet dat ik dan vaak vraag of het past eens te videocallen. Dit doe ik niet omdat ik graag bijdraag aan de stroom meetings in je agenda, maar omdat het effectief een nut heeft.

Voor klassieke eventopdrachten is een gewoon telefoontje meestal al ruim voldoende. En als we vaker hebben samengewerkt is zelfs een mailtje ruim voldoende.

Maar toch is een videocall een handige tool die ik bijna altijd inzet. Zeker voor portret en bedrijfsfotografie opdrachten. En zo’n videocall hoeft niet lang te duren natuurlijk. We gaan geen uur volpraten. We bellen zolang als nodig. Vaak is dat maar een halfuurtje of zelfs minder.

Er zijn verschillende redenen waarom een videocall zo handig is.

De eerste reden is dat we elkaar dan al eens gezien hebben. Dat draagt bij tot de communicatie vooraf, maar helpt ook tijdens het shooten. Zo weet je bijvoorbeeld op een druk event tenminste al wie aan te spreken.
Bij een portretsessie met freelancers en solo-ondernemers is er op die manier al meer een ‘band’. Waardoor de fotosessie meer relaxt kan gebeuren. En dat zie je in de foto’s.

Nog een belangrijke reden om vooraf te communiceren via een videomeeting is informatie. In een mailtje zetten we vaak nogal weinig informatie. Enkele belangrijke elementen, maar weinig nuance naar de details van de shoot.

Vaak komen die zaken tijdens een gesprek wel naar boven. Ik kan ook makkelijk doorvragen op bepaalde dingen die relevant zijn voor mijn werk.

We kunnen er natuurlijk ook tientallen mailtjes voor over en weer sturen, maar met een halfuurtje elkaar virtueel te meeten ben je er gemakkelijker vanaf.

Dankzij een korte videocall besparen we dus heel wat tijd en kunnen we er voor zorgen dat de fotosessie zo vlot mogelijk verloopt.

Tijd voor jouw fotosessie? Stuur me dan nu een email!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *