Waarom je bedrijf een professionele portretfotograaf nodig heeft

Als bedrijfsleider moet je heel wat profielen op je contactenlijst hebben en een fotograaf mag daar zeker niet op ontbreken. 

De voordelen van goede portretfoto’s voor je bedrijf

Portretten laten maken voor je bedrijf heeft heel wat voordelen. Zo maak je je bedrijf natuurlijk heel wat zichtbaarder online en in geprinte communicatie.

Je geeft ook je medewerkers een gezicht. Zo kunnen ze hun LinkedIn professioneler inzetten als ze ook de gepaste profielfoto hebben. En op je teampagina komt je team dan ook uniformer over ipv een zooitje ongeregeld.

Met je eigen unieke foto’s val je ook beter op. Die gratis stockfoto’s heeft iedereen al gezien en doet je opgaan in de grijze massa. Ook voor Google is het beter unieke foto’s te gebruiken.

Een goede portretfotograaf vinden

Natuurlijk is het belangrijk dat je de juiste fotograaf voor jouw bedrijf vindt. Het werk moet goed zijn, maar je moet ook matchen als personen.

Zoek enkele verschillende fotografen online. Een simpele Google search kan al veel opleveren. Bekijk de verschillende portfolio’s en zie welke het beste past met wat jij wilt.

Contacteer vervolgens enkele fotografen. Hoor hoe ze te werk gaan en natuurlijk wat hun prijzen zijn. Bekijk welke werkwijze jij aangenaam vindt en wie er in je budget past.

Waar de portretten van je medewerkers gebruiken

Nu je de portretten van iedereen hebt staan, moet je ze natuurlijk ook zo veel mogelijk gebruiken.

Gebruik ze op de teampagina van je website om zo iedereen een gezicht te geven. En stuur alle medewerkers hun foto door. Dan kunnen ze die gebruiken op hun (professionele) social media.

Stuur je een persbericht uit, kan je de foto’s van de relevante personen ook toevoegen. Zo maakt dat je persbericht al veel persoonlijker.

Daarnaast kunnen de medewerkers hun portret ook gebruiken in hun emailfooter, als email profielfoto, op hun visitekaartjes, en op hun security badge.

Daarnaast kan de foto ook dienen als social contant. Als visual wanneer je een verhaal deelt van je collega op Linkedin bijvoorbeeld.

Tijd om je zoektocht naar de gepaste portretfotograaf succesvol te beindingen? Stuur me dan snel een email!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *