Bedrijfsfotoshoot bij advocatenkantoor Tuerlinckx Tax Lawyers te Antwerpen

Bedrijfsfotografie op kantoor te antwerpen

Op je bedrijfswebsite is het nuttig foto’s te plaatsen van je personeel en je services. Met die kennis vroeg Bertien van Tuerlinckx Tax Lawyers mij om hun personeel in beeld te brengen.

Het probleem met de huidige foto’s

Op de website van Tuerlinckx stonden al wel foto’s van het personeel. Het probleem was: enkele van de mensen op de foto’s werkten niet meer op hun advocatenkantoor. Tijd dus om die beelden te vervangen.

De foto’s die ik gemaakt heb voor hen dienen om de huidige afbeeldingen op de website te vervangen en aan te vullen. Verder zijn er ook foto’s gemaakt die in hun communicatie gebruikt kunnen worden.

De bedrijfsreportage bij Tuerlinckx Tax Lawyers te Antwerpen

Op een donderdag in januari gingen Bertien en ik aan de slag. Voordien had Bertien alvast een planning gemaakt met de shots die zij zeker moest hebben. De verschillende combinaties van scenario’s en wie wanneer in welke foto’s moest poseren.

Op die manier konden we vlot aan de dag beginnen. Doorheen de dag fotografeerden we een tiental verschillende situaties met steeds andere mensen. Op die manier konden we de foto’s future-proofen en waren er ook meer communicatie opties achteraf.

Meestal help ik graag bij het opmaken van zo’n planning voor je bedrijf, in dit geval had Bertien echter al goed vooruit gewerkt en kon ze direct de planning met mij bespreken tijdens het verkennend telefoongesprek vooraf. 

Na zo’n halve dag fotograferen hadden we de foto’s voor de bedrijfswebsite van Tuerlinckx Tax Lawyers.

Fréderic maakt al geruime tijd de headshots van nieuwe medewerkers bij Tuerlinckx Tax Lawyers. De foto’s zien er steeds fantastisch uit en hij zorgt ervoor dat we deze snel beschikbaar hebben. Voor andere specifieke projecten waarbij de deadline zeer kort is, staat hij altijd klaar om ons te helpen. Kortom: een topfotograaf die zorgt voor kwaliteitsvolle en mooie foto’s. Wij hopen deze samenwerking nog lang verder te zetten.

Bertien Van Peer – Office Assistant bij Tuerlinckx Tax Lawyers

De moeilijkheden tijdens de bedrijfsfotoshoot

Zoals bij elke opdracht zijn er altijd wel vraagstukken die wat denkwerk vereisen. In dit geval was dat natuurlijk niet anders. Gelukkig waren die vraagstukken vrij standaard.

De eerste was het personeel dat natuurlijk geen ervaring had met poseren voor de camera. Dit is wel vaker zo bij bedrijven. Het is zelfs eerder zeldzaam dat iemand wel ervaring voor de camera heeft.

Mijn taak naast het maken van de foto’s is dan ook voornamelijk om de mensen te regisseren en op hun gemak te stellen. Op die manier krijgen we natuurlijke situaties die goed overkomen op beeld.

De tweede vraagstuk was over enkele kleinere ruimtes. Zo waren er prachtige grote hallen in het gebouw, maar ook enkele kleinere ruimtes. Met de juiste lenzen was het toch mogelijk om de beoogde resultaten te behalen met beperkte ruimte om mezelf en de advocaten in rond te bewegen.

Ook interesse in bedrijfsfoto’s voor je website? 

Meer artikels lezen:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *