Je website foto’s optimaliseren voor SEO

Je website foto's optimaliseren voor SEO

Op een website horen goede foto’s. Ze helpen je het verhaal te vertellen over je bedrijf en je services. Daarboven kunnen ze helpen extra verkeer naar je website te brengen. Als je maar weet hoe!

Elke fotograaf levert zijn of haar foto’s op een andere manier op. In het algemeen zal je waarschijnlijk wel een Hires en Lowres bestand krijgen van elke foto. Met die low resolution foto’s kunnen we al zeker aan de slag online!

Pas de bestandsnaam aan

De foto’s in de map die je krijgt van je fotograaf hebben waarschijnlijk vrij generieke namen. Zoals bijvoorbeeld “Bose-Local-Content-1”.

Dat is handig voor de fotograaf en voor jou om de foto’s te bewaren. Google heeft er echter niet zo heel veel aan. Die weet namelijk helemaal niet over welke foto het gaat. Verander daarom de naam.

Voeg keywords toe indien ze relevant zijn en beschrijf vooral wat er op de foto staat. Zoals bijvoorbeeld: “Codit-medewerker-kantoor-Gent” of “Land-Rover-Defender-in-Vlaamse-Ardennen.”

Zijn de foto’s in jpg formaat

In alle waarschijnlijkheid wel. Toch is het goed dat eventjes te checken. Voor online gebruik is .jpg nog steeds de beste bestandsformaat. Ik lever standaard de foto’s in jpg formaat op, zodat je makkelijk de foto’s kan uploaden.

Hoe groot zijn de foto’s?

Zoals ik eerder al aanhaalde is het belangrijk om met de low res foto’s aan de slag te gaan voor je foto SEO. Best heb je maximum 2500px aan de langste kant van de foto en is het bestand kleiner dan 500kb.

Als dat niet het geval is, kan je aan de bedrijfsfotograaf vragen de foto’s nog iets kleiner te exporteren. Je kan eventueel tools zoals ImageOptim gebruiken.

Voeg captions toe

Net zoals je op Instagram of Facebook zou doen, kan je best een kleine beschrijvende tekst toevoegen aan je foto. Op je statische webpagina’s is dat misschien niet zo heel mooi, maar in je blogposts kan het wonderen doen.

En ook een alt tekst

En voeg daarbovenop ook een alt-text toe. In WordPress is dat heel simpel om te doen. In veel gevallen kan dit hetzelfde zijn als je bestandsnaam. Maar haal deze keer de liggende streepjes eens weg.

Het beste beschrijf je gewoon wat er op de foto te zien is.

Hulp nodig bij het maken en optimaliseren van jouw bedrijfsfoto’s?

Meer artikels lezen:

2 thoughts on “Je website foto’s optimaliseren voor SEO”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *