Creatief smartphone foto’s maken met frame in frame

Met smartphone fotografie kan je ongeloofelijk creatieve dingen doen. Je kan je smartphone op plaatsen zetten waar een camera vaak niet past. Je kan unieke hoeken gebruiken. En natuurlijk ook leuke compositie technieken toe passen.

Zo kan je frame in frame gebruiken om je smartphone fotografie nog beter te maken.

Wat is frame-in-frame

Wanneer je een foto maakt, maak je sowieso al gebruik van een frame. De randen van je foto kaderen namelijk al de foto. Tot zo ver is er niets echt speciaal.

Maar je kan in je foto ook gebruik maken van nog een kader. Denk maar bijvoorbeeld aan het fotograferen door een raam, maar het venster mee in beeld te nemen. Of door een poort fotograferen. Je maakt zo een frame in je frame.

Hoe kan je frame-in-frame in je foto’s toepassen

Vrij simpel, je weet nu dus op zoek te gaan naar een frame. En daardoor je onderwerp te fotograferen. En frames zijn overal. Denk maar aan alle deuren en ramen in je huis of op kantoor.

Verder kan je ook gebruik maken van spiegel. Bijvoorbeeld die in je auto (wel niet tijdens het rijden natuurlijk).

Je kan ook tussen de bomen en de blaadjes door fotograferen. Dit zorgt ook voor een frame-in-frame. Hoewel dat soms een creepy vibe kan creëren in je foto.

Waarom frame-in-frame gebruiken in je smartphone fotografie?

Er zijn drie redenen waarom frame-in-frame zo nuttig is. De eerste is dat je makkelijk de aandacht naar je onderwerp kan leiden.

Je onderwerp heeft namelijk een mooi kadertje rond zich, wat de toeschouwer helpt om te kijken naar wat er echt belangrijk is op de foto.

De tweede reden is dat het extra context geeft aan je foto. Vanwaar wordt de foto gemaakt? De spiegel van je auto toont aan dat het tijdens een (road)trip is. 

Als derde reden waarom frame-in-frame zo nuttig is, is de creatie van diepte.

Je werkt met een duidelijke voorgrond en achtergrond bij het gebruik van frame-in-frame, en dat zorgt voor extra diepte in je foto.

Welke ideeën heb jij alvast voor je volgende frame-in-frame foto?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *