RaDiOrg en Rare Diseases Day foto reportage in Brussel

Of ik enkele dagen de actie van RaDiOrg in Brussel wil fotograferen? Zeker wel! Van 28 februari tot 2 maart 2022 was ik dan ook dagelijks aanwezig aan hun pop-up wachtkamer aan Brussel Centraal Station.

Wie is RaDiOrg?

Eventjes een stap terug. Wie is RaDiOrg?

Ze zijn de Belgische koepelvereniging voor mensen met een zeldzame ziekte. Hun doel is om personen met een zeldzame ziekte te helpen. Door hun belangen te behartigen en door ze te helpen navigeren in het moeilijke landschap van zeldzame ziektes.

Wat is Rare Diseases Day?

Ten eerste is het de actie waar ik aan deelnam als fotograaf, maar dat zegt natuurlijk nog niks over het doel van het event. Met de wachtkamer op het plein naast Brussel-Centraal, brachten ze de verschillende zeldzame ziektes onder de aandacht.

In verschillende panelgesprekken werd duidelijk gemaakt wat de ziektes inhouden, maar ook hoe dat diagnoses niet makkelijk te krijgen zijn. Met vaak lastige gevolgen.

Mijn doelstelling voor de 3 dagen

Als fotograaf moest ik het event in beeld brengen. De panelgesprekken doorheen de dag, de mensen die langskwamen voor een babbel, en de algemene sfeer.

De meeste dagen hadden een gelijkaardige planning: twee panelgesprekken en tussendoor gesprekken tussen de aanwezigen.

Toch was elke dag lichtjes anders. De glazen-container waar de gesprekken in plaatsnamen bijvoorbeeld. Op enkele dagen was er een livesteam aanwezig, waardoor ik bepaalde locaties natuurlijk moest delen met de camera’s van andere professionals.

Maar ook de glazen voordeur van de container. Enkele personen waren temperatuurgevoelig. Daardoor konden de deuren absoluut niet te lang openblijven voor hun comfort. Op die momenten moest ik dan werken rond de reflecties in het glas.

Hieronder zie je de resultaten van de 3 dagen fotograferen voor RaDiOrg.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *