Portretfotografie voor headhunter Julie Dhaene in Centrum Gent

Voor bedrijven kom ik graag langs op kantoor om portretten en headshots te maken van de nodige personen. Maar ook voor freelancers en solo ondernemers heb ik een oplossing om op locatie portretten te maken.

Dat deed ik ook voor Julie Dhaene van Dhaene Consulting. Geen foto’s met een witte achtergrond, maar met haar favoriete stad, Gent.

Het doel was om verschillende portretten te maken voor de social content en website van Julie.

Julie is een freelance headhunter die je helpt bij recruitment van de juiste personen in je bedrijf. Daarnaast heb ik mogen ervaren wat voor een sociaal en vrolijk persoon ze is. Vriendelijk tegen iedereen en ze werkte ongeloofelijk goed mee met mij om haar foto’s te maken.

Voor de shoot ontmoette we elkaar al even virtueel in een Google Meet. Daarin bespraken we wie zij is, wat ze doet, en wat ze wilt uitstralen op de foto. Al snel werd duidelijk dat ze vrolijk en professioneel in beeld wou gebracht worden in het centrum van Gent.

Dat Gent haar grote liefde is, was dan ook duidelijk tijdens het gesprek. Maar ook tijdens de shoot zelf.

De uitgeplande wandeling bracht ons van het Marriot Hotel in Gent, naar de Sint Michiel’s brug. Waar we een tijd lang naast en op de brug verschillende fotoreeksen maakten. En dan naast de Sint-Niklaas kerk om te eindigen aan de stadhal.

Zo was Gent steeds herkenbaar genoeg in beeld zonder de spotlight van Julie te stelen.

Dat ik met veel plezier heb samengewerkt met Julie is alvast duidelijk. Gelukkig was dat ook wederzijds.

“Heel aangename fotograaf/man die ik contacteerde in het kader van een zoektocht naar een fotograaf voor nieuwe portretfoto’s voor mijn bedrijf Dhaene Consulting. Vlot contact, alles duidelijk van bij de eerste kennismaking, de dag van de fotoshoot zelf ook alles heel gemoedelijk en het resultaat waren dan ook nog eens topfoto’s die zeker zullen gebruikt worden voor mijn website en social media. Hartelijk bedankt, Frederic!”

Julie Dhaene

De foto’s

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *