Als portretfotograaf in Lier op bezoek bij Kraakvers.bio

Fotoreportage bio boerderij Lier

Voor het magazine Stadstuinieren ging ik op bezoek bij Kraakvers.bio in Lier. Daar ontving Ioana Simionescu mij. Een vriendelijke dame die daar sinds 2013 een CSA-boerderij heeft. Voor een interview met haar maakte ik enkele portretfoto’s en een foto-reportage van haar boerderij.

Ioana kwam direct als een warm en toegankelijk persoon over. Dit is voor mij gemakkelijk om te werken bij het maken van portretten. Hoewel ik de mensen die ik portreteer steeds op hun gemak stel en goed op beeld breng, kan het helpen als iemand van nature een extrovert is.

Aangezien ik graag met de natuur bezig ben, waren Ioana en ik al snel aan het babbelen over het nut van biologisch tuinieren en permaculturen. De passie over deze onderwerp was zichtbaar aanwezig.

We maakte verschillende foto’s in de overkapte kruidentuin nabij Lier. Een plaats waar de kruiden en groenten wild mogen groeien en zo de ideale habitat voor insecten en zichzelf creeëren.

Ook op het open veld maakten we verschillende portretfoto’s en een reportage van het oogsten. Zowel de foto’s als het oogsten was manueel werk, en dat zorgt voor een authentiek product.

Daarna maakten we ook enkele beelden van Ioana aan het werk in de bloementuin en bij de appelbomen. 

Na nog een portret van het hele gezin ging ik alleen op stap op de boerderij. Vooral de voorafgenoemde kruidentuin had mijn interesse. Daar maakte ik nog verschillende macro-foto’s van de insecten.

De resultaten en het interview kan je terugvinden in het magazine Stadtuinieren uitgave 3 van 2019. Hieronder kan je alvast enkele voorbeelden terugvinden en krijg je een idee van het uiteindelijke artikel.

Meer artikels lezen:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *