Orion Dynamic: industriële fotografie op grote hoogte

Bij Orion Dynamic specialiseren ze zich in het verhuren en verkopen van bouwliften en hefsteigers. Geen alledaags product, maar toch eentje dat essentieel is op heel wat werven. Om dat te tonen ging ik op stap met Johan, de zaakvoerder van Orion.

Vooraf besprak ik een plan van aanpak met Johan van Orion en Andy van Websteak. De installatie en het gebruik van de liften zijn deels afhankelijk van het weer. Om ze te fotograferen hadden we dus zeker een dag nodig met niet te veel wind of regen. Geen gemakkelijke taak in België.

Samen konden we een plan maken dat flexibel genoeg was om rekening te houden met het weer. Gelukkig hadden we al snel een zonnige dag in februari op het oog.

De ochtend van onze shoot vertrok ik richting Melle voor de bedrijfsreportage van de eerste lift. Een kleinere eenpersoonslift die daar geïnstalleerd was. Na een uurtje waren we klaar met de lift in verschillende posities en hoogtes te fotograferen.

Op de tweede werf in Gent was er meer werk. Daar werd de lift afgebroken en terug naar het magazijn meegenomen. Een werkje dat zo’n twee uur in beslag nam. Natuurlijk moeten ze van boven naar beneden werken (iets met zwaartekracht ofzoiets).

Vanaf de grond en vanuit het gebouw waar de lift tegen stond, kon ik verschillende hoeken gebruiken om de afbraak van de lift te fotograferen.

Vervolgens sprak ik af in het magazijn van Orion Dynamics. Daar maakte ik beelden van het werk achter de schermen. Het aanbrengen van een nieuwe laag verf, het lassen van onderdelen, en het stockeren van alle liften. Heavy duty materiaal heeft dan ook regelmatig wat onderhoud nodig.

Achteraf bezocht ik samen met Johan nog enkele werven waar liften van Orion stonden. We deden daar enkele korte shoots met de liften en steigers in de setting van de verschillende werven.

Na een dag van werven en magazijnen had ik een hele reeks foto’s gemaakt van de activiteiten die Orion aanbiedt. Daarna was het natuurlijk nog nodig die foto’s te bewerken. In Lightroom en Photoshop zorgde ik dat de beelden zo mooi mogelijk waren zonder afbreuk te doen aan de realiteit.

Het resultaat zijn natuurlijke beelden die Orion gebruikt op hun website en social media. Zo kan Orion hun unieke product en service in de kijker zetten.

Ook interesse om jouw unieke service in beeld te brengen? Stuur me dan snel een mailtje via frederic@fredography.be

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *