Hoe leer ik meer over smartphone fotografie?

Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone met een goede camera. Helaas wil een goede camera nog niet zeggen dat je foto’s ook goed zullen zijn. Gelukkig kan je op diezelfde smartphone leren hoe je toch geweldige foto’s kan maken.

Natuurlijk is het voor bepaalde momenten in je (werk)leven best dat je een fotograaf vraagt je foto’s te maken. Voor goede portretten of eventreportages kom je helaas nog niet toe met je smartphone. Voor een snelle foodstagram of selfie is een smartphone dan weer ideaal.

Waarom leren met je smartphone te fotograferen?

Zelf foto’s leren maken, heeft veel voordelen voor je werk en privĂ©leven:
– Maak snel foto’s die je direct kan posten
– Je kan elke dag op social media posten
– Bespaar op de kosten van een fotograaf
– Een leuk moment op de werkvloer? Leg het vast met je smartphone!

1. Volg en lees verschillende blogs

Het internet is oneindig groot. Elke dag komen er meer en meer blogposts online. Ook over smartphone fotografie. Op mijn persoonlijke blog ontdek je veel over smartphone fotografie. Verder zijn er een hele resem fotografie YouTubers die ook foto’s maken met hun smartphones. Zoals bijvoorbeeld Peter McKinnon, Mango Street ,en TravelFeels.

2. Volg een smartphone-workshop

Wil je echt hands-on leren, kan je ook een workshop volgen. Hier leer je met een fotograaf hoe je foto’s maakt, waar je op moet letten, wat je toestel eigenlijk allemaal kan, en hoe je de foto’s kan bewerken. Op enkele uurtjes tijd leer je dus hoe jij met je bedrijf de foto’s kan maken die je communicatie-kanalen nodig hebben.

Wil je graag meer informatie over workshops? Stuur me snel een e-mailtje: frederic.paulussen@gmail.com

3. Neem deel aan een insta-meet

Iets moeilijker om te ontdekken en direct aan deel te nemen, maar van andere fotografen kan je nu eenmaal het meeste leren. Samen eens afspraken en foto’s nemen is dan ook een heel leerijke ervaring.

Wil je graag nog meer informatie over smartphone fotografie? Neem dan zeker contact op via frederic.paulussen@gmail.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *