Event reportage van Ronde Tafel voor European Sounding Board on Innovation

Van de Belgische afdeling van het Duitse Acatech kreeg ik de vraag om de eerste ronde tafel gesprek van ‘The European Sounding Board of Innovation’ te fotograferen. En dat doe ik natuurlijk met veel plezier.

In het Berlaymont gebouw aan de wetstraat werd ik verwacht. Een uurtje voor de vergadering van de ESBI plaatsvond. Zo kon ik vlotjes door de security gaan en in de vergaderruimte alvast alles klaarzetten.

O.a de laptop moest klaar staan om tijdens het event al foto’s door te sturen naar het communicatieteam. Ook waren er enkele deelnemers waarvan vooraf een portret gemaakt moest worden die bij enkele quotes gebruikt konden worden.

Tijdens de ronde tafel zelf was het vooral belangrijk Jan Wörner van Acatech en Europees Commisaris Mariya Gabriel te fotograferen tijdens hun speech. Vervolgens kreeg vrijwel iedereen aan de ronde tafel de tijd om hun visie te delen. 

Hoewel de presentaties steeds kort waren, was er toch genoeg tijd voor mij om iedereen al sprekend te fotograferen. Na de ronde tafel was er nog even tijd voor een snelle broodjeslunch. Waarna iedereen naar de volgende meeting ging.

Iedereen? Nee! Want een enkele fotograaf bleef nog even achter om de foto’s verder te bewerken en op te leveren aan het communicatieteam. Die konden vervolgens een reeks social media posts publiceren over het event.x

Ook een eventfotograaf nodig op jouw ronde tafel gesprek? Stuur me dan snel een email.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *