De boekenkast voor ondernemers – Must read boeken voor ondernemers

boekenkast voor ondernemers

We vinden heel veel informatie op YouTube, Skillshare, en andere platformen, maar toch gaat er niets boven een goed boek. Voor ondernemers worden er heel wat goede boeken geschreven, waardoor we soms door het bos de bomen niet meer zien.

Of door de boeken de boekenkast? Bij deze dus de boekenkast voor ondernemers!

F*ck Stress van Alex Martin

Het is een klein boekje. De helft van de pagina’s zijn mooi opgemaakte quotes en de ander helft minimalistisch uitgeschreven informatie. Toch is het een must-have.

Als ondernemer ga je ongetwijfeld te maken hebben met stress. Liefst zo kort mogelijk, maar langdurige stress gaat je helaas ook raken. Daarom helpt dit boek. Omdat de oplossing niet een lange vakantie-periode is eens per jaar. 

De oplossing zijn veel kleine dingen. En die ontdek je in het boek. Of het nu gewoon eens rustig in en uitademen is of gewoon ‘nee’ leren zeggen.

LinkedIn Power van Marjolein Bongers

LinkedIn Power Marjolein Bongers

Als ondernemer ga je zeker en vast wel eens op LinkedIn terecht komen. Het is een social media platform dat zeker voor B2B doeleinden een geweldige tool is. Natuurlijk moet je een tool wel juist gebruiken.

Het boek van Marjolein helpt je op weg met het platform te leren kennen en gaat daarna ook een stap verder. Je krijgt ook tips en tricks vanuit de psychologie om jouw berichten zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Het is dus veel meer dan een ‘zo kan je een profielfoto instellen’ boek.

ReWork: Change the way you work forever van Jason Fried & David Heinemeier Hansson

rework boek

Dit boek behandelt een helebooek statement die ondernemers maken en geloven. Veel van die statement lijken iets minder waar te zijn dan we vaak aannemen.

Ja, statements zoals ‘Faal veel’ klinken goed in de oren, maar hoeveel waarheid zit daar ook in.

Jason en David gaan steeds kort in op die uitdrukkingen en helpen je zo je eigen beeld te vormen. Een boek dat je eens per jaar even moet vastpakken!

On it van Eline Goethals

On It Eline Goethals

Een boek special gemaakt voor startende ondernemers.

In het boek doorloopt Eline samen met jou alle stappen die je moet maken als ondernemer. Van het ontwikkelen van een idee, tot je eigen zaak starten en klanten identificeren.

Wil je dus starten, is dit boek zeker een aanrader. Ik gebruikte het om het telenetwerken beter te organiseren en uit te denkenk.

Think Like a Monk van Jay Shetty

Mediteren is helemaal in. Maar is het wel gewoon even neerzitten en wat ‘Ommmmmm’ mompelen tegen jezelf? In dit boek verteld Jay Shetty zijn verhaal over het starten als monnik in een Ashram in India tot zijn huidige leven in The United States.

Het boek geeft je veel inzichten over empathie, emoties, en jezelf observeren. Een handig boek voor mensen die graag zichzelf beter willen leren kennen.

Ik weet wie je bent en wat je doet van Matthias Dobbelaere Welvaert

Ik weet wie je bent en wat je doet Matthias Dobbelaere Welvaert

Een… euhm… nogal enge titel. Het boek is wel een aanrader. Matthias bespreekt alle manieren waarop jouw privacy wordt geschonden… en hoe je die kan terugwinnen.

Het helpt je ook om een privacy-mindset te ontwikkelen, zonder achter alles een inbreuk te zoeken natuurlijk. Een boek dat zeker je ogen zal openen.

Creativity van John Cleese

Zoals de subtitel het zegt ‘short and cheerful’. Een leuk boekje van de bekende Monty Python acteur. Het begint eerder anekdotisch met enkele verhalen rond hoe hij zijn creativiteit heeft ontdekt.

Vervolgens gaat hij over naar specifieke en vooral praktische tips die je zelf kan toepassen. Steeds met een leuke anekdote bij natuurlijk. Een simpel boekje dat je op een uur hebt uitgelezen.

Inclusieve Communicatie van Hanan Challouki

“Alles wat je moet weten om een divers publiek te bereiken.” Een handig boek dat je helpt om inclusief te communiceren. Je krijgt voorbeelden van succesverhalen en van minder succesvolle verhalen.

Het is een boek dat makkelijk te lezen is en daarbovenop ook niet ellenlang is. Kort genoeg om interessant te blijven, maar lang genoeg om alle nodige punten te raken.

Welk boek vind jij een aanrader?

Meer artikels lezen:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *