Mijn 5 favoriete foto’s van het jaar 2019 (+video)

Bedrijfsfotografie in Antwerpen voor Tuerlinckx

Het jaar is weeral om. Tijd dus om even terug te blikken op al het werk dat verzet is. In mijn geval is dat alle foto’s die ik gemaakt heb bekijken en een selectie van favorieten maken.

Voor deze blog heb ik mijn 5 favorieten gekozen. Dat was een moeilijke taak. Er zijn zoveel leuke momenten die ik vorig jaar mocht vastleggen. Sommige zijn visueel interessanter dan anderen, maar anderen hebben dan weer een leuk verhaal.

Daar een balans tussen vinden is dus niet zo heel simpel, maar omdat ik dit overzicht graag met je wil delen, heb ik het toch gedaan.

Commercial foto voor Bose

commerciele fotoshoot voor Bose

Al in de start van vorig jaar, kreeg ik de vraag van Bose Global om foto’s te maken van enkele van hun producten. Specifiek de Bose QC35 moest held zijn van enkele foto’s.

Ik bedacht enkele scenario’s en concepten en maakte een lijstje met locaties in de gehele Benelux die fotogeniek zijn.

Meer over deze case kan je lezen op: Bose: Lokale Content Voor Een Internationaal Merk

Deze foto heb ik specifiek gekozen omdat de locatie zo kleurrijk was en perfect combineerde met de outfit van het model. By the way, wie herkent de locatie? 😉

Bijzaak wordt hoofdzaak bij Codit

Event reportage in Gent voor Codit

Op een groots event van Codit hadden ze enkele leuke ‘acts’ geboekt om de keynotes nog interessanter te maken. Een van die dingen was een tekenaar die ter plaatse de keynotes omzette naar leuke infographics.

Die infographics konden tijdens de pauzes en het netwerkmoment achteraf dan bekeken worden als kleine reminder van wat er allemaal gezegd is.

Als fotograaf vond ik het dan ook leuk deze man, die aan de zijkant verstopt zat, toch in beeld te brengen. Ik maakte deze foto op verschillende momenten en met steeds een andere spreker op de achtergrond. Achteraf kan ik zeggen dat deze foto specifiek mijn favoriet is uit die reeks.

Buitenspelen als bedrijfsfotograaf

Bedrijfsreportage in Lier

Als bedrijfsfotograaf zit ik vaak binnen. Dat wil zeggen natuurlijk op verschillende kantoren, magazijnen, en eventhallen. Om dan eens op een eco boerderij een foto reportage te maken is geweldig.

Niet dat ik klaag met mijn job, het is waarschijnlijk de leukste job op aarde. Toch is het eens aangenaam om gewoon buiten te zijn en een leuke babbel te doen over de planten en natuur. Wat ik namelijk ook in mijn vrije tijd doe. 😉

De 60ste verjaardag van een federatie

Event reportage in Brussel voor FEFAC

Daar hoort natuurlijk een groot feest bij. Een namiddag met allerlei sprekers en panelgesprekken, gevolgd door een rondleiding in het museum voor kunst en geschiedenis te Brussel. En om alles af te ronden een receptie en galadiner. 

Deze foto is van tijdens de inleiding van een van de spreker. Nick Mayor, de voorzitter van FEFAC, verwelkomde alle aanwezigen.

Op de achtergrond stonden grote sfeerlampen die ik maar al te graag gebruikte om extra aandacht naar de voorzitter te leiden.

Op kantoor in een prachtig pand

Bedrijfsfotografie in Antwerpen voor Tuerlinckx

De advocaten van Tuerlinckx zitten in Antwerpen in een prachtig pand. Een oud herenhuis dat in prachtige staat is en bovendien leuk is ingericht. Ik kom er regelmatig om portretten te maken van de nieuwkomers en stagiairs. 

Op een van die sessies vroeg Bertien, de marketeer, me of ik enkele van de foto’s op de website wou hermaken. De mensen die er op stonden werken niet meer bij hen. Tijd voor een update dus.

Aangezien de gehele website in zwart-wit is, was het voor mij dan ook eens leuk om bedrijfsfoto’s te maken zonder het gebruik van kleur.

Welke foto is jouw favoriet? Laat het me zeker even weten in de comments of via info@fredericpaulussen.be

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *