Bose: Lokale content voor een internationaal merk

Product fotografie in echte situaties

Als een groot audio-bedrijf zoals Bose naar je stuurt dat ze willen samenwerken, ben je natuurlijk door het dolle heen. Alleszins, dat was ik toch.

De briefing was om als bedrijfsfotograaf lokale content te maken van hun consumer products. Vooral content voor de Instagram pagina was belangrijk. En dus moesten de foto’s zeker aan de noden van het platform voldoen.

Ik ging met de briefing aan de slag. Stelde verschillende scenario’s en locaties voor in de gehele Benelux. Amsterdam, Rotterdam, Gent, en Antwerpen waren de voornaamste steden in de campagne. Na het voorstellen van die scenario’s maakte ik de planning op en zocht ik de gepaste mensen om op de foto te plaatsen.

Er waren 3 producten te fotograferen in zo’n 30 verschillende settings. Van casual thuis tijdens het koken tot aan de grachten in Amsterdam.

bedrijfsfotograaf voor uw producten

Met mijn camera en de Bose QC35 ging ik op stap. Twee modellen in Amsterdam, eentje in Rotterdam, eentje in Gent, en eentje in Antwerpen. Het vroeg wat organisatie, maar op enkele dagen waren alle productshots gemaakt.

Product fotografie in echte situaties

Een snelle bewerking van de selectie stuurde ik door naar het hoofdkantoor in Londen. Ik kreeg feedback over welke foto’s ze wilden hebben. Die 30 foto’s werden vervolgens volledig tot in de puntjes bewerkt. De kleuren hier en daar wat feller of zachter, enkele kleine retouches, en zorgen dat de producten goed uit het beeld sprongen.

En vervolgens was het klaar. De foto’s werden enthousiast goedgekeurd. 

Voor mij zat er niks anders op dan te wachten tot de foto’s op hun kanalen werden gepubliceerd. Verschillende vrienden kenden de foto’s ondertussen, en stuurden me de foto’s dan ook vol enthousiasme door als ze werden gepubliceerd op de Instagram van Bose International.

Product foto voor Bose

Enkele van de foto’s op de Bose Instagram pagina

Wil jij ook (lokale) content voor je bedrijf?

Meer artikels lezen:

One thought on “Bose: Lokale content voor een internationaal merk”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *