Zo sta je altijd met een natuurlijke glimlach op je foto

Headshots voor Codit Gent

Heb je wel eens dat je een foto van jezelf laat maken en plots niet meer weet hoe je natuurlijk moet glimlachen? Wel, je bent zeker niet alleen! Vandaag gaan we samen leren hoe je met een natuurlijke en vooral mooie glimlach op de foto kan.

Tijdens een portretsessie vliegen we er natuurlijk niet gewoon in. De eerste foto’s zijn bijna nooit goed. Laat je dus niet ontmoedigen als je verscheidene keren moet proberen voor je een resultaat ziet dat je ding is.

De volgende tips kan je zelf toepassen als je voor de camera staat. Natuurlijk zal ik, als fotograaf, je ook begeleiden bij deze technieken. 

Sluit je ogen even vlak voor de foto

Vlak voor we de foto nemen, sluit je eventjes je ogen. Ik tel af van. 3, 2, 1. En jij doet je ogen weer open. Dit zorgt voor een natuurlijke blik in je ogen. Zo sta je mooi op de foto met een vriendelijke uitstraling.

Zeg “Money” voor een echte glimlach!

Zakelijk portret van Jenthe Blockx

Vaak beginnen mensen “cheese” te herhalen als een mantra wanneer ze voor de camera staan. Eigenlijk is dat helemaal niet zo’n goed woord om een natuurlijke glimlach te krijgen.

Een beter woord is ‘money’. En zorgt zeker dat je de “y” blijft vasthouden. ‘Moneyyyyyyy’.

Eigenlijk werkt elk woord dat eindigt op een y goed hoor. Maar in de bedrijfssector waar ik vooral werk, is ‘money’ een woord dat altijd voor animo zorgt.

Nog enkele voorbeelden: Disney, whiskey, fancy, puppy, Sydney, en zo zijn er nog een hele hoop. 

Doe even een babbeltje

Bedrijfsfotografie voor lokale groententeler

Praat over je gedaan hebt dat weekend. Zo leer je elkaar kennen en ontspan je. Tijdens het praten maak ik meestal ook al foto’s. Want dan ben je op je natuurlijkst.

Je hoeft niet heel de tijd te praten. Even rustig nadenken over iets leuk is zeker ook al goed.

Eventjes lachen

Het is altijd leuk om iemand bij je te hebben die je kent. Zo kan die naast de camera even een babbeltje met je doen. En meestal is dat met de nodige humor erbij. Zorg wel dat het ook weer niet te grappig wordt, we moeten namelijk wel een professionele foto van je hebben.

Ook zin gekregen om een mooie foto van jezelf (met glimlach) te maken? Laat het me dan zeker weten!

met een natuurlijke lach op de foto

2 thoughts on “Zo sta je altijd met een natuurlijke glimlach op je foto”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *