Hoe moet je lachen op een foto? Met deze tips heb je altijd een natuurlijke glimlach op de foto

Heb je wel eens dat je een foto van jezelf laat maken en plots niet meer weet hoe je natuurlijk moet glimlachen? Wel, je bent zeker niet alleen! Vandaag gaan we samen leren hoe je met een natuurlijke en vooral mooie glimlach op de foto kan.

Tijdens een portretsessie vliegen we er natuurlijk niet gewoon in. De eerste foto’s zijn bijna nooit goed. Laat je dus niet ontmoedigen als je verscheidene keren moet proberen voor je een resultaat ziet dat je ding is.

De volgende tips kan je zelf toepassen als je voor de camera staat. Natuurlijk zal ik, als fotograaf, je ook begeleiden bij deze technieken. 

1. Sluit je ogen even vlak voor de foto

Vlak voor we de foto nemen, sluit je eventjes je ogen. Ik tel af van. 3, 2, 1. En jij doet je ogen weer open. Dit zorgt voor een natuurlijke blik in je ogen. Zo sta je mooi op de foto met een vriendelijke uitstraling.

Dit kan ook helpen als de zon in je ogen staat. Door de ogen te sluiten en dan weer te openen kan je het felle licht een beetje tegenwerken.

2. Zeg “Moneyyyy” voor een echte glimlach!

natuurlijk glimlachen op de foto

Vaak beginnen mensen “cheese” te herhalen als een mantra wanneer ze voor de camera staan. Eigenlijk is dat helemaal niet zo’n goed woord om een natuurlijke glimlach te krijgen.

Een beter woord is ‘money’. En zorgt zeker dat je de “y” blijft vasthouden. ‘Moneyyyyyyy’.

Eigenlijk werkt elk woord dat eindigt op een y goed hoor. Maar in de bedrijfssector, waar ik vooral werk, is ‘money’ een woord dat altijd voor animo zorgt.

Nog enkele voorbeelden: Disney, whiskey, fancy, puppy, Sydney, en zo zijn er nog een hele hoop. 

3. Doe even een babbeltje

spontane lach op de foto

Praat over je gedaan hebt dat weekend. Zo leer je elkaar kennen en ontspan je. Tijdens het praten maak ik meestal ook al foto’s. Want dan ben je op je natuurlijkst.

Je hoeft niet heel de tijd te praten. Even rustig nadenken over iets leuk is zeker ook al goed.

Tijdens mijn portretsessies doe ik altijd een babbeltje met je. Zowel voor als tijdens het fotograferen. Zo ben jij op je gemak. En met een mopje hier en daar zal je zeker een spontane lach hebben. 😉

4. Eventjes lachen

Natuurlijk glimlach op je headshot

Het is altijd leuk om iemand bij je te hebben die je kent. Zo kan die naast de camera even een babbeltje met je doen. En meestal is dat met de nodige humor erbij. Zorg wel dat het ook weer niet te grappig wordt, we moeten namelijk wel een professionele foto van je hebben.

5. Bedenk of een lach echt nodig is

Toegankelijke portretfoto zonder lachen

Op een portret hebben we vaak de neiging om te lachen, maar dat is heus niet altijd nodig. Lachen op foto is iets wat we aan vriendelijkheid linken. Toch kan je op verschillende manieren jouw vriendelijkheid uitstralen. Bespreek eventjes met je portretfotograaf of je eigenlijk wel wilt lachen.

met een natuurlijke lach op de foto

Meer artikels lezen:

4 thoughts on “Hoe moet je lachen op een foto? Met deze tips heb je altijd een natuurlijke glimlach op de foto”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *