Wat zijn de voordelen van een professionele fotograaf en hoe kan jij er eentje inhuren

Een professionele fotograaf inhuren voor je bedrijf is een top idee! Waarom dat zo is en hoe jij het beste uit jouw professionele fotograaf haalt, lees je in dit artikel!

De voordelen van professionele fotografie

We gaan het dus nog niet over de fotograaf zelf praten, maar eerst over het voordeel van professionele fotografie op zich.

Maak je communicatie visueler

Door verschillende types visuele content te gebruiken, maak je je communicatie en je bedrijf beter zichtbaar. Je zal opvallen op sociale media en je service of product komt beter in beeld op je website en in je nieuwsbrieven.

Wist je dat je hersenen visuele informatie 60.000 keer sneller verwerken dan tekstuele? Maak daar dus zeker gebruik van in je communicatie!

Het maakt je bedrijf iets persoonlijke

een professionele profielfoto laten maken
tw

Of het nu met geposeerde portretten is, of met enkele spontane sfeerbeelden. Met professionele foto’s geef je je bedrijf een gezicht. Dat van jouw en je personeel.

Zo weten je klanten bij wie ze terechtkomen, zelfs als er nooit een face to face ontmoeting is.

Je professionele foto’s verbeteren je SEO

Naast de algemene zoekresultaten die we ons steeds inbeelden als we Google vernoemen, kan je ook op afbeeldingen zoeken. Maak met je bedrijf gebruik van deze extra opportuniteiten.

Zorg dat je voldoende afbeeldingen op je website gebruikt en dat deze foto’s vindbaar zijn voor zoekmachines.

Eén foto kan je meermaals gebruiken

Veel mensen gebruiken een foto eenmalig en laten die dan verdwijnen in een archief. Een foto op je website kan je ook gebruiken in je nieuwsbrief, op je sociale media kanalen, en zelfs laten printen bij artikels over jouw bedrijf. 

De voordelen van een professionele fotograaf

Laten we nu kijken naar de voordelen die een professionele fotograaf inhuren heeft voor jouw bedrijf. Buiten dat die geweldige foto’s voor je maakt, natuurlijk.

Een professionele fotograaf heeft de nodige kennis

Of het nu is om je event mooi in beeld te te brengen of de sfeer op jouw werkvloer, een fotograaf weet hoe hij of zij dit moet aanpakken.

Heeft het nodige materiaal

Naast de kennis, die essentieel is, heeft een fotograaf ook eigen materiaal. De juiste camera, lenzen, en lichten. Vaak zijn het zelfs van die kleine dingen waar veel mensen overkijken die net het verschil maken in de foto. Je fotograaf weet hoe hij of zij die objecten kan gebruiken.

Heeft de nodige connecties

Je wilt misschien wel meer dan alleen toffe foto’s? Bijvoorbeeld een video van je bedrijf. Je kan dat aan je fotograaf vragen, maar vaak zal die dat niet voor je kunnen maken. Hij of zij zal je wel in de juiste richting sturen en je een goede videograaf aanraden.

Weet foto’s af te leveren in alle omstandigheden

Event reportage in Gent voor Codit

Een hobbyist gaat fotograferen in de omstandigheden die hij of zij zelf kiest. Een mooie zonsondergang of blue hour bijvoorbeeld.

Als professionele fotograaf heb je niet altijd de luxe om het onderwerp en de omstandigheden te kiezen. Toch zal hij of zij dankzij ervaring er het beste van maken.

Kan onvoorziene omstandigheden toch voorzien

Het kan misschien zijn dat er toch controle is over de omstandigheden, waardoor alles perfect lijkt te gaan.

Een professionele fotograaf is ook voorbereid indien het alsnog fout loopt. Of het nu de wind is die plots opsteekt, de wolken die openbarsten, of gewoon een model die plots een puist heeft.

Wat maakt de professionele fotograaf?

Kennis

Dit gaat verder dan de voordehand liggende kennis over compositie, de belichtingsdriekhoek, en camera kennis. Hoe stel je een model op zijn of haar gemak voor de camera. Waarmee moet je rekening houden tijdens een spreeksessie op een congress. En zelfs kennis over de standen van de zon en de types wolken kan zijn voordelen hebben.

Ervaring

Buiten de theoritische kennis is de praktische ervaring ook essentieel voor een professionele fotograaf. Ervaring met de camera en hoe deze reageert in verschillende omstandigheden en ervaring met de mensen voor de camera. 

Kan altijd resultaat afleveren

Het kan zijn dat er minder mensen komen opdagen op je event dan verwacht. Of dat de catering in het water loopt. Hoewel dat uitzonderlijke gevallen zijn, kan een fotograaf er toch goed op inspelen.

Kennis van licht

Licht is een alledaags gegeven, maar zit soms vrij complex in elkaar. Een professionele fotograaf weet hoe om te gaan met de meest ingewikkelde licht-situaties.

Klantgerichte foto’s

Je hebt waarschijnlijk helemaal geen nood aan foto’s die je als fine-art zou kunnen verkopen, maar wel aan beelden die jouw doel verder helpen. Wat je doel ook is. Een professionele fotograaf zal dit doel samen met jou bereiken.

Een professionele fotograaf inhuren?

Je weet nu wat een professionele fotograaf allemaal voor jou en jouw bedrijf kan betekenen. Hoe pak je het nu dan aan om eentje in te huren? Laten we het even stap voor stap bespreken.

Eerst moet je de gepaste fotograaf vinden voor jouw opdracht. Is het een event dat je organiseert? Ben je eerder op zoek naar iemand om een bedrijfsreportage te maken. Misschien wil je gewoon portretten van je personeel?

Begin met het zoeken van de juiste fotograaf voor jouw wensen. Enkele zoektermen die je misschien in Google kunnen verder helpen:

Vervolgens spreek je de fotograaf natuurlijk aan en leg je best al even uit wat je doel is, hoe jij de samenwerking ziet, en alvast wanneer je liefst zou samenwerken. Een briefing hiervoor gebruiken, kan alvast een goed hulpmiddel zijn.

De fotograaf zal vanaf dat moment je begeleiden bij het maken van de juiste beslissingen en keuzes om jouw doel te bereiken. 

Nog op zoek naar een fotograaf om jou en jouw bedrijf verder te helpen?

Meer artikels lezen:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *