Hoe een portretsessie bij jou op kantoor er aan toegaat

Om professionele en uniforme portretten te krijgen van je personeel is het handig een fotograaf in te schakelen. Elke portretfotograaf heeft een eigen manier van werken. In dit artikel leg ik dan ook met veel plezier mijn werkwijze uit.

Waarom een portretsessie voor je personeel?

Laten we beginnen bij het begin: Waarom is het nuttig een goed portret te hebben van al je personeel?

Je kan die portretten voor verschillende zaken gebruiken. De voornaamste manieren om de portretten in te zetten zijn op sociale media, in mailboxen, en natuurlijk op je ‘over ons’ pagina.

Met een portret geef je je teamlid een gezicht. Dat is handig om de persoonlijke connectie met klanten en leveranciers te versterken.

Zo verloopt een portretsessie

Nu wil je natuurlijk weten hoe zo’n sessie verloopt en hoelang dat dan duurt.

Voor de shoot spreken we elkaar via een (video)call. We bespreken de details van de portretsessie. Hoe de foto’s georiënteerd moeten zijn, eventuele houdingen, lachend of serieus, belichting, achtergronden, en al die zaken. Zo kan ik het juiste materiaal voorzien. Zo’n gesprek duurt meestal maar 15 à 20 minuten.

Vervolgens kom ik aan op jouw kantoor. Ik zet de lichten en achtergrond op, connecteer de camera met de laptop, en maak enkele testbeelden. Meestal duurt dit zo’n 30-60 minuten.

Daarna kan iedereen één voor één langskomen. Per persoon duurt het zo’n 10 à 15 minuten. Ik leg hen uit hoe ze. moeten staan, regisseer hen, en zorg dat ze ontspannen voor de camera staan.

Na enkele foto’s te maken, bekijken we ze samen op de laptop. Daar kan de geportreteerde kiezen welke foto’s keepers zijn en welke niet. We maken daarna nog enkele foto’s die we ook weer samen bekijken. Zo hebben we van iedereen kwalitatieve foto’s waar ze zelf ook volledig achter staan.

Nadat iedereen op de foto is geweest breek ik alles af en ga ik naar huis. Daar bewerkt ik de foto’s zodat de kleuren, scherpte, en stijl helemaal juist zitten.

Twee weken na de shoot zijn alle foto’s klaar en stuur ik ze in volledige resolutie en in webformaat door.

3 thoughts on “Hoe een portretsessie bij jou op kantoor er aan toegaat”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *