10 tips voor een succesvolle headshot-sessie

Een headshot laten maken is altijd een spannende bedoening. Gelukkig zijn er al wel enkele tips die je kan volgen om de sessie een groter succes te maken.

Tips vooraf je headshot

Een goede voorbereiding is natuurlijk alles. Dus met deze 5 tips kan je nog voor je portretsessie al de resultaten beinvloeden.

1. Plan voldoende tijd in

Zodra je weet wanneer de portretsessie doorgaat, plan je best vooraf en nadien wat extra tijd in. Zo heb je geen stress dat je misschien te laat zal zijn. En die kalmte heb je nodig voor op de foto.

Ook achteraf voorzie je best wat tijd. Plan bijvoorbeeld geen meeting die op de headshotsessie volgt. Zo sta je tijdens het fotograferen niet onder tijdsdruk.

2. Bespreek vooraf welke uitstraling je wilt hebben

Mail of bel met de fotograaf om te bespreken wat voor uitstraling je graag hebt. Zo hebben jullie allebei een beter idee van wat het eindresultaat moet zijn. Indien nodig kan dan ook de juiste locatie worden geregeld voor je portretsessie

3. Verzorg je huid

Een groot deel van de foto zal bestaan uit je gezicht. En je gezicht bestaat dan op zijn beurt weer voornamelijk uit huid. Verzorg je huid dus goed voorafgaand de headshot sessie. 

Vermijd grote hoeveelheden UV (wat in België niet zo heel moeilijk is) en hydrateer je huid voldoende.

4. Breng verschillende outfits mee

Voor je thuis vertrekt opweg naar de sessie, verzamel je enkele outfits. 2 of 3 is voldoende. Verschillende kleuren of zelfs types kleding. Een blazer, een trui, en een hemd bijvoorbeeld. Kies natuurlijk wel kleding die je gemakkelijk kan wisselen.

5. Ga niet de dag zelf of vooraf naar de kapper

Best is om enkele dagen vooraf de headshot sessie de kapper niet te bezoeken. Je haar ziet er niet uit zoals het hoort de dag zelf of nadien. En als je net dat moment laat vereeuwigen op foto klopt dat natuurlijk niet. Plan dat kappersbezoek dus beter iets verder opvoorhand in.

Tips voor tijdens de headshot sessie

Probeer tijdens het maken van je headshot verschillende uitdrukkingen en poses. Doe eens enkele foto’s al lachend. Maar ook enkele iets serieuzer. Kijk eens frontaal in de lens. En draai dan ook eens je lichaam meer naar de zijkant.

Zo krijg je verschillende opties om te kiezen wat jou het meeste aanspreekt.

7. Draag geen crèmes of make-up die glanst en glinstert

Als je iets van crèmes aandoet voor je foto, zorg dan dat die niet glimt in het licht. Anders ga je met een glanzende huid op de foto staan. En dat komt niet zo mooi over.

8. Poets je brilglazen nog eens

Mocht je een bril dragen, poets de glazen nog eventjes voor je op de foto gaat.

Tips voor na de headshot sessie

9. Vraag de input van anderen in je directe omgeving

Zelf je foto kiezen is niet altijd even gemakkelijk. Vraag aan de mensen in je directe omgeving om hun mening. Je partner, vrienden, en collega’s spenderen veel meer tijd om je gezicht te bestuderen dan jijzelf.

10. Zet de foto ergens waar je er snel aan kan en gebruik hem gulzig

Zet de foto nadien op een plaats waar je die snel kan terugvinden. Op je bureaublad bijvoorbeeld. Zo kan je die snel uploaden op alle plaatsen waar je een profielfoto kan instellen.

Klaar voor jouw headshot? Vraag dan nu je offerte aan!

One thought on “10 tips voor een succesvolle headshot-sessie”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *