Portretfotografie: De voordelen van binnen vs. buitenshuis vs. studio

De locatie waar je je portret laat maken kan veel invloed hebben op het eindresultaat. Het is dus belangrijk daar even over na te denken.En om je daar bij te helpen heb ik deze lijst met verschillende mogelijkheden en hun voordelen gemaakt.

Portretten op een binnen locatie

Een portret op je kantoor, in de woonkamer of andere binnenruimte geeft een huiselijke en warme uitstraling aan je portret.

Het grootste voordeel is dat het altijd beschikbaar is. Als het buiten regent kan je alsnog toch fotograferen. De geportreteerde heeft ook geen last van de wind die hun haar doorheen waait.

Je eigen persoonlijke ruimte gebruiken toont ook je persoonlijkheid meer. 

De nadelen zijn natuurlijk dat je een opgeruimde ruimte moet hebben. En soms is een binnenruimte ook te klein om lichten op te stellen, de fotograaf de juiste hoek te laten kiezen, terwijl jij comfortabel kan poseren.

Portretten op een buiten locatie

Buiten heb je natuurlijk alle ruimte. En vaak als de zon schijnt ook mooi natuurlijk licht. Dat zorgt voor een naturel uitstraling. 

Het voordeel is ook dat je meer kan vertellen over je omgeving. Zoals in welke stad je woont. Of dat je net meer landelijk woont.

Maar natuurlijk hang je dan wel van het weer af. En als er een beetje wind staat, zie je dat jammer genoeg in je haar.

Portretten in een studio 

In een studio heb je de volledige keuze naar het licht en de inkleding. Je krijgt ook consistente resultaten die je later nog eens opnieuw kan nadoen. Wat zeker zijn voordelen heeft als je een heel team wilt laten fotograferen 

De nadelen zijn weer dat je alles moet inkleden. En soms kan dat steriel of net too much overkomen. 

Wat je ook verkiest, er is geen fout of juiste keuze. Alles hangt af van wat je wil uitstralen en hoe je dat wilt bereiken.

Bespreken welke situatie het beste bij jou past? Stuur me dan snel een mail!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *