Workshop smartphone photography voor de vrijwilligers van Gekkoo

Wie in Antwerpen woont kent Gekkoo zeker. Zeker als ik de oudere naam ‘Kindervreugd’ gebruik. Voor wie ze nog niet kent: Gekkoo is een jeugdwerkorganisatie die activeiten organiseert voor jongeren. Van speelpleinen op woensdagnamiddag tot heuse kampen in de zomer.

Dat moet natuurlijk allemaal in goede banen worden geleidt. Daarvoor rekent Gekkoo op een hoop vrijwilligers. Die konden dit weekend deelnemen aan een resem workshops. Conflicthantering, survivalskills, en dus ook een workshop smartphone photography.

Tijdens de workshop focussen we met een kleine groep op de basis van smartphone photography. Dingen zoals compositie en wat je toestel nu eigen allemaal kan werden uitvoerig besproken.

Vervolgens liet ik de deelnemers zelf even op stap gaan. Op het prachtige domein en in het grote gebouw konden ze voldoende foto’s nemen van allerlei zaken en scenario’s.

Daarna was het tijd de gemaakte foto’s samen te bewerken. Even de theorie overlopen, de verschillende apps bespreken, en alle functionaliteiten uitleggen. Zo maakten we foto’s waar we allemaal trots op konden zijn.

Om af te sluiten is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je doet met die foto’s. Waar bewaar je ze veilig? Hoe post je het beste op Instagram? En waar moet je rekening mee houden als er andere mensen en kinderen op de foto’s staan?

Een hele hoop informatie om te verwerken. Gelukkig duurde de workshop dan ook de hele namiddag en konden we zo stap voor stap te werk gaan in het leerproces.

Ook interesse in een smartphone photography workshop voor jouw organisatie of bedrijf? Contact meer dan snel via info@fredericpaulussen.be

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *