Waarom jij een nieuwe headshot nodig hebt

Je leest dit artikel waarschijnlijk via een link die ik op sociale media postte: een medium waar het belangrijk is om professioneel over te komen. Daar ben jij je natuurlijk bewust van. Toch hebben heel veel gebruikers een profielfoto die ze eens snel snel maakten of uit een vakantie fotoalbum hebben gehaald.

Natuurlijk is dat niet zo ongewoon. Je had een foto van jezelf nodig en dat was nu eenmaal de snelste en makkelijkste optie.

Wel, speciaal voor jou maak ik professionele profielfoto’s. Snel, simpel en vooral professioneel ogend.

Overtuigd? Stuur me snel een email via frederic@fredography.be

Waarom zou je een nieuwe profielfoto laten maken?

Headshot van Astrid door Fredography

Dat is een heel natuurlijke vraag om te stellen. Welke voordelen halen jij en je werk er uit? Wel, een hele resem aan voordelen.

Toon je netwerk dat je professioneel bezig bent

Een professioneel gemaakte foto komt simpelweg goed over voor je netwerk. Ze zien dat je dergelijke investeringen kan en wil maken. Verder merken ze op dat je je branding, en dus je werk, serieus neemt.

Spring in het oog

Die ene selfie in je schreeuwerige kersttrui valt natuurlijk heel hard op. Met een professionele foto springt je foto in het oog van je (potentiële) klanten. Je kijkt vol zelfvertrouwen recht in de lens. En dus ook in de ogen van de toeschouwer. Mensen merken van nature snel op als iets of iemand hen aankijkt, met deze truc val je dus zeker op.

Persoonlijkere communicatie

Je klanten en connecties zien je gezicht naast je naam staan, op die manier is het niet alleen aangenamer communiceren, maar is het makkelijker voor mensen om je naam en gezicht te onthouden. Daarnaast is het altijd prettig voor klanten om te weten met wie ze communiceren.

Consistente look in al je communicatie

Of je de foto’s nu als profielfoto op je social media instelt, als blog-avatar, of gewoon in de header van je website: met een professionele foto is je communicatie consistent. Ook al gebruik je verschillende foto’s uit een sessie, je look blijft in dezelfde lijn. En dat is een belangrijk onderdeel van je branding.

Blijf up to date

Mensen veranderen regelmatig. Je haar is langer dan een jaar geleden, je bent enkele kilo’s kwijt geraakt, of je bent een jaartje wijzer. Al die zaken hebben een invloed op je uiterlijk. Voor je klanten is het belangrijk dat je headshot up to date blijft. Een nieuwe om het jaar, max. twee jaar, is daarom aan te raden.

Tijd voor een nieuwe portretfoto? Stuur me een mailtje op frederic@fredography.be

Hoe verloop zo’n foto-sessie eigenlijk?

Headshot van Dempsey door Fredography

Voor je een foto-sessie boekt, wil je natuurlijk even een tijdlijn weten. Hoeveel van je kostbare tijd moet je investeren? Vragen die ik graag voor je beantwoord.

Voor de foto-sessie

Als je mij een mailtje stuurt, bepalen we samen een datum en tijdstip die jou het best passen. We bespreken welke locaties we kunnen gebruiken en welke waarden jij wilt uitstralen. Zo kan ik mezelf voorbereiden op de composities die ik van je zal maken.

Je kan me altijd voor extra tips vragen ivm kleding, je voorkomen en hoe je je verder nog kan voorbereiden op een foto-sessie.

Tijdens de foto-sessie

Een sessie duurt een uurtje. Daarin hebben we genoeg tijd om enkele verschillende plaatsen op de gekozen locatie te fotograferen. We proberen verschillende poses, eentje met lachen en zonder lachen, en waar je wel en niet in de lens kijkt.

Op die manier vinden we niet alleen welk type beeld bij jou past, maar hebben we ook verschillende resultaten die je achteraf kan gebruiken.

Na de foto-sessie

Achteraf kan jij weer naar huis of het werk, terwijl ik voor jou aan de slag ga om de foto’s helemaal naar jouw wens aan te passen. De juiste kleuren, het perfecte contrast en de ideale scherpte. Zelfs een eventueel puistje hier of daar verwijder ik graag voor je, maar houd deze bewerkingen beperkt. Een realistisch voorkomen is belangrijk!

Vervolgens, als de foto-bewerkingen klaar zijn, ontvang je de foto’s in verschillende resoluties via mail. Zo kan je altijd de juiste afmeting gebruiken voor het platform dat jouw voorkeur heeft.

De resoluties die ik standaard hanteer zijn:

  • Facebook: Voor je communicatie op ‘s wereld populairste social media platform.
  • Twitter: Om te posten en gebruiken voor je snellere communicaties.
  • Web: Perfect voor het plaatsen in nieuwsbrieven en blogs.
  • Volledige resolutie: Interessant als back-up voor de toekomst.
  • Print: Stel dat je je headshot wil printen in een magazine.
  • Instagram: Want ook dit platform hanteert zijn eigen resoluties.
  • Mocht je een ander specifiek platform willen gebruiken, kan ik zonder problemen een extra resolutie voor je toevoegen.

Je kan achteraf natuurlijk eenmalig een aanpassing vragen. Stel dat kleuren net iets te fel zijn voor je. Net niet fel genoeg? Ik pas het met veel plezier voor je aan.

Ben je helemaal warm om je branding op punt te stellen? Stuur me snel een mailtje op info@fredericpaulussen.be

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *