Fotoverhaal: Spotted Hyena moeder en haar pups

Daar zaten we dan. Te wachten in onze wagen, niet wetend of we eigenlijk iets gingen zien. We hadden ons bij een hol gezet waar normaal gezien hyena pups zouden wonen. Of dat nog effectief het geval was, wisten we eigenlijk niet.

Onze gids was er van overtuigd dat ze daar zaten. Een andere gids die toevallig voorbij reed, vertelde ons dat het hol al even niet meer in gebruik was. Aangezien onze tijd bijna op was, overlegden we de strategie.

We hadden nog maar een klein beetje tijd tot zonsondergang. En vanaf zonsondergang moesten we terug zijn in het kamp en was het verboden nog rond te rijden in het natuurreservaat.

We besloten toch maar te proberen. Dus daar zaten we dan. Te wachten op een teken van leven. Liefst natuurlijk van een hyena. Plots zagen we een hoofdje uit het hol bovenkomen. Een van de pups kwam alvast even kijken.

Niet veel later kwam er een tweede en een derde ook kijken. Eentje was dapper genoeg om uit het hol te komen en zich wat verder te leggen. Wachtend op hun moeder om terug te komen. Die kwam ni veel later aan.

Het weerzien van moeder en kindjes was een schattig en machtig aanzicht. Zeker omdat deze dieren een vrij slechte naam hebben. Vooral vanwege hun uiterlijk dan. Hun zachte kant een keer in levende lijve zien was dan ook een ervaring die ik nooit zal vergeten. Dankzij deze foto.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *