Mijn evolutie als smartphone fotograaf

Momenteel sta ik hier en daar bekend als smartphone fotograaf. Naast mijn activiteiten als zakelijk fotograaf ben ik namelijk ook vaak op stap met alleen mijn smartphone in de hand.

Als smartphone fotograaf heb ik al enkele zaken kunnen bereiken. Een Ambassadorship bij Huawei, een interview in de Morgen, en eentje op Studio Brussel, enkele tentoonstellingen, en verschillende workshops bij een resem aan klanten.

Dus hoe ben ik daar geraakt?

Het begon toen ik na een iets onaangenamere werkervaring besloot op die werkplaats te stoppen. Terwijl ik zocht naar ander werk, genoot ik van de vrije tijd en ging ik op een hele reeks (solo)tripjes. Daar trok ik met mijn smartphone dan foto’s voor mijn Instagram en blog. Omdat ik alleen met handbagage reisde, was een camera dus geen optie.

Met mijn OnePlus maakte ik verschillende leuke foto’s die het goed deden op Instagram. Dat viel ook op bij de mensen van @HuaweiMobileBe. Ze vroegen me hun nieuwe P10 enkele weekjes te testen en de features te presenten aan tech-journalisten. Allemaal vanuit het standpunt van een (smartphone)fotograaf.

Vervolgens kreeg ik een ambassadorship aangeboden door hen. Die nam ik graag aan. Met hun nieuwe toestellen kon ik mijzelf als smartphone fotograaf ontplooien (en branden). Ondertussen ben ik 5 toestellen verder en nog steeds overtuigd van hun product.

De P10 pro, de mate 10 pro, de P20 pro, de mate 20 pro, en nu de P30 pro.

Steeds zie ik hun toestellen groeien en nieuwe functies toevoegen die mij als fotograaf ongeloofelijk helpen. In die twee jaar ben ik zo nog meer kunnen groeien in mijn smartphone fotografie. Ik word er dan ook regelmatig over aangesproken.

Mijn tips & tricks die ik zelf leerde en ontdekte over de jaren deel ik super graag met mijn volgers op Instagram en de lezers van mijn blog. Maar ook met de deelnemers van mijn workshops, met wie ik dan hands-on oefeningen doe.

Ooit begon ik als jongetje dat alleen smartphone fotootjes maakte in zwart-wit met de behulp van VSCOcam. Nu ben ik een volleerde smartphone fotograaf die zich bezig houdt met verschillende niches fotografie zoals macro en street en alles bewerkt met apps zoals Lightroom, VSCO, en Snapseed.

Ook interesse in een smartphone fotografie workshop? Contacteer me dan zeker voor meer info: frederic.paulussen@gmail.com

One thought on “Mijn evolutie als smartphone fotograaf”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *