Je smartphone-camera als marketing tool

Frederic Paulussen - Fotograaf Antwerpen

Het gebeurt zeker en vast regelmatig. Er gebeurt iets leuk op je kantoor dat je snel wil delen op de sociale media kanalen van je werk. Een verjaardagstaart, baby-bezoek van die ene collega, of gewoon een belangrijke update naar je klanten toe.

Zoals je ondertussen wel weet heeft een goede social media post ook goed beeldmateriaal nodig. Het beste is natuurlijk om een bedrijfsfotograaf in te huren. Die maakt natuurlijk de beste beelden van jouw bedrijf en medewerkers.

Verassingsmomenten toch in beeld

Jammer genoeg is het niet altijd mogelijk een fotograaf in te huren. Sommige dingen gebeuren namelijk gewoon. Een realiteit waar we allemaal mee moeten omgaan. En dan is het handig om zelf aan de slag te kunnen.

Daarom vind ik dat je smartphone een belangrijke tool is voor je marketing. Het laat je toe zelf foto’s te maken en te bewerken. En dat is handig voor die verassingsmomenten. Bijvoorbeeld je sales rep die net zijn 100ste klant dat jaar heeft binnengehaald even online in de bloemetjes zetten.

Wanneer huur je toch best een fotograaf in?

Frederic Paulussen - Fotograaf Antwerpen

Op de belangrijke momenten die je kan voorspellen. Dat klinkt natuurlijk een beetje vaag, daarom enkele concrete voorbeelden:

  • Een lanceringsevent van een nieuw product of service. Je kan zelf wel snel snel enkele foto’s maken tussendoor, maar een eventfotograaf gaat je beter kunnen helpen. Zo kan jij je focussen op de taken die je tijdens het event echt moet doen.
  • Portretten van je medewerkers en nieuwkomers. Die wil je natuurlijk op je team-pagina toevoegen of gebruiken om je uitbreiding op sociale media aan te kondigen. Regelmatig een fotograaf laten langskomen is dan ook een geweldig goed idee!
  • Belangrijke interne momenten. Zoals een contract met een nieuwe partner of overnemer. Misschien gewoon een receptie om al je personeel te bedanken. Vergeet niet de interne communicatie ook te voorzien van goede beelden.

Zo zijn er nog wel 1001 voorbeelden te bedenken.

Hoe leren met je smartphone te fotograferen

Natuurlijk is het weten wanneer je smartphone te gebruiken en wanneer een fotograaf in te huren nog niet alles. Maar je bent al wel goed op weg met die kennis. Nu moet je nog leren om je smartphone optimaal te gebruiken. Hoe je dat doet? Wel er zijn verschillende mogelijkheden.

  • Volg dedicated YouTube kanalen om meer over (smartphone) fotografie te leren.
  • Koop een cursus op websites zoals Udemy en Skillshare.
  • Boek een workshop voor je bedrijf. Ik kom je graag helpen met je smartphone fotografie!

Voila, nu ben je helemaal klaar om je smartphone in je marketing toolbox toe te voegen. Let’s get started!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *