Portretfoto’s voor het hele bedrijf: Komt jouw team over als een team?

Portretfoto’s voor het hele bedrijf

Bij heel wat bedrijven kan je een team of over ‘ons pagina’ terugvinden op de website. Want zo geef je je team een gezicht. Maar ziet je team er ook echt uit als een team? Of eerder als een collage met mensen?

Op de team pagina zie je vaak de namen, functie, en contactgevens van alle mensen in het team. De functies en contactgegevens zorgen er natuurlijk voor dat je website bezoekers snel bij de juiste persoon terecht kunnen komen.

En de foto die je er bij plaats, plakt een gezicht op je teamlid. Op die manier creeër je al een persoonlijke en vooral menselijke connectie met de bezoeker. Het is namelijk fijn een beeld van iemand te hebben als je die persoon opbelt of mailt.

Maar wat als je team niet overkomt als een team? Op heel wat websites zie ik een verzameling aan foto’s zonder een consistente look. De ene persoon met een zwart wit portret gemaakt in de studio en de andere dan weer op vakantie met de cocktails net niet meer zichtbaar in de handen.

Welke van de twee types foto de beste is, heeft natuurlijk alles te maken met wat jouw bedrijf wil uitstralen. Maar er is in dit geval natuurlijk sprake van incoherentie. Visueel en naar de buitenwereld toe, komt je team niet over als een eenheid.

Natuurlijk zou ik dit artikel niet schrijven als er geen oplossing zou zijn. En die oplossing is heel simpel. Vraag een fotograaf om je hier bij te helpen.

Maak van elk teamlid een portretfoto die in lijn ligt met wat jij als bedrijf wil uitstralen.

Bijvoorbeeld een minimalistische portret in zwart wit. Wat een klassiek look geeft voor bijvoorbeeld een advocatenkantoor. Of net een kleurrijk portret met verfspatters voor een creatief bureau.

Hoe je ook beslist dat jouw foto’s er uit moeten zien, zorg dat het is herhaalbaar is. Je zal namelijk nieuwe mensen in je team verwelkomen. En van die persoon wil je dan natuurlijk ook dezelfde foto als van de rest van je team.

Hoe ziet jouw teampagina er uit?

Meer artikels lezen:

2 thoughts on “Portretfoto’s voor het hele bedrijf: Komt jouw team over als een team?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *