Fotoverhaal: Paddestoelen in het bos van Averbode

Naast mijn werk als professioneel fotograaf, doe ik ook aan fotografie ter ontspanning. Voornamelijk macro-fotografie. Ik verken dan de wereld van de kleine planten en dieren. Zoals de paddestoelen die massaal groeien in de herfst.

Het bos van Averbode is zo’n plaats waar ik ondertussen met zekerheid kan zeggen dat ik er iets zal vinden om te fotograferen. Zeker in de herfst zijn er voldoende plaatsen voor paddestoelen om te groeien. Je vindt er dan ook verschillende soorten.

Deze keer was dat niet anders. Helaas duurde het wel even voor ik ze vond. Na een hele trektoch door het bos had ik nog geen paddestoelen gevonden. Of ja, geen mooie paddestoelen. Vele waren besmeurt onder modder of zelfs kapotgestampt door voorbijgangers.

Het was een treurig zicht. Ik begon dan ook al op te geven en terug richting mijn wagen te stappen. Gelukkig bleef ik oplettend en spotte ik plots deze groep paddestoelen op de rand van een oude stomp.

Al snel begon ik te zoeken naar de beste hoek. Die hoek eiste dat ik op de grond ging liggen. Plat op de buik, zodat ik mijn camera laag genoeg kon brengen en toch nog voldoende kon kijken door de zoeker om mijn compositie te maken.

En daar lag ik dan, toen twee oudere mannen om de bocht kwamen. Even verschoten ze om mij er zo te zien liggen. Al snel hadden ze natuurlijk door dat ik de paddestoelen aan het fotograferen was. Na wat gelach en een korte babbel liepen de twee heren verder en maakte ik deze foto.

Die trui en broek waren natuurlijk wel voor de was.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *