Foto verhaal: Snel de instellingen veranderen!

Met mijn nieuwe camera en enkele leuke lensfilters ging ik op stap om wat te testen. Het idee was om met een lange sluitertijd het prachtige Havenhuis in Antwerpen te fotograferen. Het koppeltje op de foto besliste daar anders over.

Na wat ijsberen en overwegen had ik mijn plaatsje gevonden. Ik zette mijn statief op, positioneerde mijn camera, en schroefde mijn filters op de lens. Nog wat kleine aanpassingen in de compositie en het was tijd om mijn instellingen goed te zetten.

Een kleine diafragma-opening voor veel scherptediepte, een lage ISO om ruis te voorkomen, en een lange sluitertijd om bewegende objecten uit het beeld te wissen.

Plots kwam dit koppeltje met hun hond aangewandeld. Ik wou ze in beeld hebben. Ze waren het ideale object om de grandeur van het gebouw te tonen. Veel tijd had ik echter niet. Dus paste ik snel mijn sluitertijd en ISO aan zodat ze scherp in beeld zouden staan.

Ik had net op tijd alles juist gezet om ze samen met het prachtige architecturale wonder in beeld te brengen.

Wil jij ook mijn camera-reflexen eens testen voor jouw foto’s? Stuur me dan zeker een mailtje via info@fredericpaulussen.be

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *