Foto verhaal: De vogel in het het Zwin te Cadzand

Op een winderige maar zonnige vrije dag besloot ik een bezoekje te brengen aan het Zwin aan de Belgische Kust. Een flinke wandeling en vogeltjes spotten was mijn doel. Om zeker te zijn nam ik mijn camera en telelens mee om eventuele leuke scènes in beeld te brengen.

Na wat wandelen kwam ik aan een groter open stuk aan, waar een grote vijver van de zee was gescheiden door een strook duinen. In die vijver zaten verschillende soorten vogels. Deze kokmeeuw zat er op zijn eentje wat te dobberen.

Met een van de begroeide duinen op de achtergrond besloot ik dat het de perfect kans was om een fotootje te schieten. Met een grote diafragma opening kon ik de eenzaamheid van de vogel mooi in beeld overbrengen en lijkt de heuvel op de achtergrond nog net dat tikkeltje indrukwekkender.

Niet veel later vloog de kokmeeuw weer weg. Ik was tevreden met de foto die had geschoten en kon vervolgens tevreden naar huis terug keren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *