Fotograaf op het HR magazine seminarie in de Koolputten te Waasland

Fotograaf op het HR magazine seminarie in de Koolputten te Waasland

Op 10 oktober stond ik weer klaar om de volgende editie van het HR-magazine seminarie te fotograferen? Ondertussen is HR magazine een partner waar ik verschillende keren per jaar met samen werk.

En dat was nu niet anders. En hoewel het eens op een andere locatie was, namelijk de prachtige Koolputten in Waasmunster, was de rest hetzelfde. Doordat ik al langer samen met Fran en Margot van HR magazine werk, weten we dus perfect wat de noden en pijnpunten zijn van elk seminarie.

Deze keer was Leadership het onderwerp van de seminarie.

Hoe het fotograferen van het HR-seminarie verloopt

Om je een idee te geven van hoe het fotograferen van een seminarie meestal loopt, geef ik je graag mijn werkschema mee.

Opbouw van het seminarie

Om 11u30 kom ik aan om mijn mobiele foto-studio op te zetten. Daar kunnen de members van HR-magazine tijdens hun pauze een profielfoto laten maken voor hun LinkedIn. Iets wat altijd wel enthousiaste leden aantrekt.

Om 12u gaan de deuren open en is er een broodjeslunch voorzien. Ik fotografeer dan alvast enkele details zoals banners en het buffet. Ook de netwerkende mensen komen in beeld. Ondertussen bewerk ik alvast de foto’s die ik maak, zodat Fran deze kan posten op de social media kanalen

De sprekers van het seminarie

Dan, om 13u, begin te eerste spreker met zijn of haar keynotes. Elke spreker krijgt 45 minuten. In de gehele namiddag krijgen de bezoekers zo 4 keynote sprekers die diep op hun onderwerp kunnen ingaan. 

Op dit specifiek seminarie waren het Annelies Boecxtaens, Koen Marichal, en Karl Van Hoey die keynotes gaven. Achteraf was er nog een panelgesprek met Peters S’jongers, Dirk Slachmuylder, en Karl Van Hoey.

Tijdens elke sessie focus ik mij eerst op het fotograferen van de spreker om vervolgens al even enkele foto’s te bewerken en deze aan Fran te overhandigen voor een live-verslaggeving op Twitter.

De pauze tussendoor

Halverwege is er een halfuurtje pauze. Zo kan iedereen even ontspannen, een kopje koffie drinken, en alvast discussiëren over wat ze geleerd hebben. 

netwerkmoment in beeld gebracht

Voor mij is de pauze het moment om portretten te maken van alle sprekers en profielfoto’s te maken van de members die opzoek zijn naar een nieuwe LinkedIn foto.

De netwerkreceptie achteraf

Na de sessies van de sprekers is er natuurlijk ook ruimte om even een hapje te eten, een babbeltje te doen, en te netwerken. Wat ik allemaal als fotograaf nog steeds vastleg. Ook is er dan nog de kans voor de deelnemers om hun Linkedin profielfoto te laten maken.

Op het einde van de dag ruim ik mijn studio en materiaal weer op en ga ik op kantoor aan de slag met de foto’s. Die zitten de volgende dag rond de lunchtijd in de inbox van Fran en Margot zodat zij op social media en hun website met de foto’s aan de slag kunnen.

Wil jij graag bespreken wat ik voor jouw seminarie kan betekenen? Stuur me dan snel een mailtje!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *