Foto verhaal: It’s a small world after all

Tijdens mijn pauzes geniet ik ervan om eens een wandelingetje te doen in de natuur. Ondanks dat ik in de rand van een stad woon, is er toch voldoende natuur om me met macro fotografie bezig te kunnen houden.

Natuurlijk zijn de onderwerpen niet zo exotisch als de velvet ant die ik in Botswana mocht aanschouwen of zo angstaanjagend als de Australische huntsman spider. Toch zijn het uitstekende fotografie onderwerpen.

Van kleine fruitvliegjes, over kevers tot lieveheersbeestjes. Elk diertje heeft zijn karakter en zorgt dus steeds voor unieke foto’s. In dit geval viel mijn oog, nogal gemakkelijk, op dit gele lieveheersbeestje dat op een fris groen blaadje zat.

Aangezien het diertje erg stil zat, was het erg makkelijk het op beeld vast te leggen. Na een halfuurtje wandelen zette ik mezelf weer achter mijn bureau neer en ging ik door de vele foto’s die ik had gemaakt op een strook bos van amper 500 meter lang.

Een goede reminder dat de prachtige natuurlijk overal aanwezig kan zijn, als we maar goed genoeg kijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *