Foto-verhaal: Een intiem moment met een olifant

Bij olifanten kan een ontmoeting drie kanten op gaan. Of ze zijn schuw en lopen weg, of ze worden territoriaal en vallen aan.

Of je krijgt het zeldzaam en intiem moment dat ik nu ga beschrijven.

Voor je schrik krijgt, meestal zijn olifanten vrij schuw en verdwijnen ze liever zo snel mogelijk de bosjes in. Een olifant die op je afstormt is heel gevaarlijk, maar gelukkig ook uiterst zeldzaam. En de gidsen weten perfect hoe ze moeten reageren.

Dit moment echter komt ook niet vaak voor. Een eenzame olifant was aan de kant van een poeltje aan het grazen. De antilopes in de buurt liepen wat verder toen ze ons zagen aankomen. Deze olifant maalde er niet echt om.

Onze gids ging wat dichterbij staan om ons een kans te geven het dier van zo dichtbij mogelijk te observeren. De olifant vond ons wat afstandelijk en besloot nog wat dichterbij te komen. Op slechts enkele meters van ons vandaan stond hij te grazen.

Ondanks zijn slechte zicht, wist deze olifant heel goed dat we er waren. Een hele tijd stonden we dan ook oog in oog. Het dier gaf ons voldoende kans om het langs alle kanten te bezichtigen en fotograferen.

De andere 4×4 was stikjaloers, want zij moesten wel een eindje verder blijven zodat het dier niet te ge├»ntimideerd zou raken. First come, first serve.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *