Foto-verhaal: De Big-Five eindelijk compleet

Met twee 4×4 terreinwagens trokken we Chobe National Park in. Richting Moremi, waar we een campsite hadden. Onderweg deden we al een eerste gamedrive, hoewel we vooral kilometers moesten vreten.

Plots werden de gidsen enthousiast. Ze hoorden op een veldje dichtbij een jakhals huilen. Dit kon maar twee dingen betekenen: of er kwamen leeuwen aan of er zat een luipaard. Aangezien leeuwen minder schuw zijn, gingen we uit van die optie.

We reden de wagens richting de bosjes die de jakhals ons aangaf. Niet zo heel diep zat er een francolin, een soort vogel, bovenaan een bosje kwetteren. De gidsen wisten direct wat dit betekende. Er zat een luipaard in de struik verstopt.

Voorzichtig reden we rond het bosje op zoek naar een opening om het dier te kunnen observeren. Een heel nauwe opening in de begroeiing liet dat toe. Eén voor één konden we door het gaatje het dier aanschouwen.

De luipaard zat slechts drie meter van ons vandaan, maar was toch goed verstopt. Adrenaline pompte door ons heen. De gamedrive was nog maar net begonnen en we hadden al direct zoveel geluk om dit dier te spotten.

De hele verdere trip hielden we vast aan dat geluk, want verder zagen we ook zeldzame wilde honden, nog enkele luipaarden, parende lechwe’s, troepen bavianen en hyena puppies.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *