Foto-verhaal: Afrikaanse Wilde Hond, maar niet voor gevoelige kijkers

Een van de zeldzaamste dieren in Afrika is de wilde hond. Er leven er nog maar een duizendtal in het wild. Hen bezig zien is dus vrij uniek, ze zien jagen al helemaal.

Toen we eerst aan de open vlakte tussen enkele struiken aankwamen lagen de wilde honden er te rusten. Een roedel van twintig dieren. We konden ze van ongelooflijk dichtbij observeren.

Onze gids was zelf onder de indruk van de roedel. Slechts een van de twee keer dat ik hem foto’s zag nemen.

Plots ontstond er commotie onder de dieren. Achter onze wagen was blijkbaar een baby impala uit de bosjes gesprongen. Recht in de roedel wilde honden. Deze kans lieten ze niet schieten en nog voor het diertje zijn fout besefte, was het door enkele honden verscheurd.

Deze wilde hond had het geluk het beste stukje te krijgen en kwam er dan ook trots mee naast onze 4×4 liggen. Ik had er een geweldig zicht op. Mijn camera klikte er op los terwijl ik mijn best deed niet te denken aan wat ik aan het fotograferen was.

Echt hongerig was ik achteraf niet meer. Of het van misselijkheid of enthousiasme was, laat ik in het midden.

One thought on “Foto-verhaal: Afrikaanse Wilde Hond, maar niet voor gevoelige kijkers”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *